Целебната сила на пчелния мед е известна още от древността

...
Целебната сила на пчелния мед е известна още от древността
Коментари Харесай

Противовъзпалителни свойства на меда

Целебната мощ на пчелния мед е известна още от древността – употребен като лечебно и разкрасително средство. Използван доста постоянно в националната медицина, медът има разнообразни дейности – той не нервира стомаха, оказва помощ за доста заболяване, работи успокояващо, има противовъзпалително деяние, организма го усвоява елементарно.

Медът съдържа всички нужни за организма субстанции – извънредно потребен е за нашата храносмилателна система и имунната система. Още през антични времена, египтяните са употребявали меда като натурален антибиотик.

Медът е отлично лекарство при редица заболявания – въздейства отлично на зачервено гърло, на упорита кашлица, спомага за свалянето на висока температура. Според разнообразни биохимични проучвания, медът има свойства, които могат да победят повече от 60 типа бактерии, даже бактерии, които не съумяват да се повлияят от антибиотици, могат да бъдат отстранени с използването на меда.

 Ползи от меда

Изключително сполучлив даже при синузит - направете си капки от лайка и мед. Сложете 1 к.ч. вода и 1 с.л лайка на котлона и оставете да заври, след което оставете да ври 1 минута. Отстранете от котлона и изчакайте още 3–4 минути, след което прецедете и прибавете 1 с.л. мед. Изчакайте ги да изстинат и ги използвайте, колкото е допустимо по-често, можете да слагате безкрайно количество капки. Не след дълго ще усетите облекчението.

Медът може да помогне и при формирани циреи – направете дребна питка от мед и брашно и наложете върху цирея. Залепете мястото с лепенка. След 12 часа премахнете лепенката – медът е пробил цирея и е изтеглил гнойта.

При настинка и грип – отлично средство, което незабавно успокоява болното гърло и кашлицата. Нито едно простудно заболяване не минава без билковите чайове с мед. При най-бегли проблеми с гърлото изяждайте по 1–2 с.л мед и няма да дадете никакъв късмет на заболяването да се популяризира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР