Църквата ви казва: молите ли се? Започнете със славословие и

...
Църквата ви казва: молите ли се? Започнете със славословие и
Коментари Харесай

Когато човек каже тези три простички думи, то Бог му помага

Църквата ви споделя: молите ли се? Започнете със величаене и устоявайте на изкушението, което ви кара да роптаете. Тоест без ропот, а със славославие!

Кажете „ Слава на Бога! “ и Той ще ви свърши останалото.

Хвалебствена молитва към Господ Бог

Слава на Тебе, Боже наш, популярност на Тебе.
(Хвала Тебе, Боже наш, хвала Тебе).

В тази молитва ние не молим Бог за нищо, а единствено Го славим. Може да се каже и в резюме: Слава Богу. Произнася се в края на нещо завършено в символ на нашата признателност към Бога за Неговата благосклонност към нас.

Възниква въпросът може ли да се употребява името на Господ в всекидневието в припадък на неспокойствие или да се дава отговор: „ Не дай Боже “, „ Слава Богу, всичко е наред “ и така нататък?

Свещеник Роман Посипкин дава отговор:

Ако говорите за Бога с страхопочитание, тогава няма нищо греховно в това да Го споменавате. Когато казвате „ Слава Богу, всичко е наред! ”, вие хвалите Бога. Какво му е неприятното? Казвайки: „ Не дай си Боже! “, Вие Го молите за отбрана, разчитайки напълно на Него. Важно е единствено да произнасяте тези изречения с схващане за Кого говорите, а не да ги употребявате като „ шаблони “ за „ благочестиви отговори. “

„ Слава Тебе, Боже, популярност Тебе, Боже “, можете да си казвате непрекъснато. Тогава всичко ще провокира у вас трогване, за всичко ще изпитвате огромна признателност към Бога и Бог ще ви радва с изобилието на Своите благословения.

Избягвайте неблагодарността. Благодарете на Бог за всичко, което ви дава.

Пожелаваме ви постоянно да се радвате на духовна наслада.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР