Църквата на обединението на Мун, известна с консервативните си възгледи,

...
Църквата на обединението на Мун, известна с консервативните си възгледи,
Коментари Харесай

Убиецът на Шиндзо Абе е син на последователка на църквата на Мун -

Църквата на обединяването на Мун, известна с консервативните си възгледи, удостовери, че майката на килъра на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе е тяхна последователка, съобщи японската организация Киодо.

в петък, до момента в който някогашният министър председател произнасяше предизборна тирада на улица в западния град Нара.

Нападателят съобщи, че, откакто майка му е направила " голямо подаяние " за църквата. Според него някогашният министър председател бил обвързван с църквата на Мун - дядото на починалия министър председател - Нобосуке Киши - е довел сектата в Япония.

Сега 41-годишният Ямагами твърди, че действието му няма политически претекстове, откакто при задържането му от полицията минути след покушението твърдеше, че е бил неудовлетворен от политиката на Абе и по тази причина е желал да го убие.

Тетсуя Ямагами е повярвал на недостоверна информация в интернет, която го е предиздвикала да насочи омразата си към някогашния министър председател Нобусуке Киши против внука му, декларират източници, осведомени с следствието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Църквата на обединяването на Мун е учредена в Южна Корея, само че има голям брой почитатели в Япония и връзки с политици по целия свят. Твърди се, че Киши - министър председател на Япония от 1957 до 1960 година, е бил обвързван с основаването на политическа група, обвързвана с тази религиозна организация.

Самият Абе е изпратил обръщение на събитие, проведено от друга обвързвана с организацията група. Не е ясно обаче дали дейностите на дядото на убития някогашен министър председател в действителност са довели религиозната група в Япония.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР