Трябват ни 16 нови F-16, но нашата армия има много

...
Трябват ни 16 нови F-16, но нашата армия има много
Коментари Харесай

Бивш военен министър каза от какво се нуждае армията ни

" Трябват ни 16 нови F-16, само че нашата войска има доста звена и ни е нужна една всеобхватна стратегия за превъоръжаване и резистентност на защитата, с която би трябвало да се занимае Народното събрание, по образеца на работата по проекта за възобновяване, който е траял една година ", това сподели в „ Твоят ден “ по NOVA NEWS някогашният боен министър Велизар Шаламанов.

Според него не трябва да се опълчват другите браншове, когато става дума за финансиране.

" Имаме ангажимент 2% от Брутният вътрешен продукт да използваме за защита, преди 1989 година сме употребявали от 7 до 10 %, а в този момент използваме под два и това е минималното. Имаме опция да се оправим с тези 2%, тъй като сме част от НАТО и може да получип поддръжка с многонационални сили, със самолети ", добави той.

За него е значимо средствата да са дейно разходвани и насочвани към най-важното.

" За първи път ние склюючваме контракт по разпоредбите на програмата за интернационалните продажби на Съединени американски щати FMS, който е извънредно добре изискан. Има всичките детайли, от логистика, през въоръжението, подготовката на водачите ", означи някогашният боен министър.

Велизар Шаламанов акцентира, че в доста огромна степен забавянето на доставката на самолетите  е опция да компенсираме доста по-голямото закъснение в построяването на инфраструктура и подготовка на водачи, по което към момента не севиждат действителни дейности.

Той е сигурен, че можем да си позволим изтребителите като цена.

" Всички параметри на тази договорка са готови под управлението на генерал-майор Радев, като командир на Военновъздушни сили, тъй че, какво да включва доставката и какви да са ориентировъчните цени, са неща, които са създадени от Военновъздушни сили по времето, когато военачалник Радев е бил пълководец на Висш съдебен съвет ", напомни Велизар Шаламанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР