Трябва изпълнителната власт да намерим начин да се спре строителството

...
Трябва изпълнителната власт да намерим начин да се спре строителството
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Трябва да спрем абсурда в Алепу! Всички българи чакаха кабинетът да почне война с олигархията

Трябва изпълнителната власт да намерим метод да се спре строителството на хотел в Алепу, тъй като това е насмешка със законите, макар че са спазени, защото са издадени позволения. Причина за това са незаконни решения на локалната власт, сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов.

„ Това е следващото съществено предизвикателство пред изпълнителната власт. Местната власт е главният провинен за злоупотребите. Тя им е подарила терена още през 2005 година Ако има съответни дейности, те са на чиновниците в ДНСК и РДНСК – Бургас “, съобщи депутатът. 

„ Никой не можа да разбере, че макар обстоятелството, че вложителите имат всички нужни позволения за градежите, началникът на РДНСК – Бургас през предходната година спря градежа, раздели го на два стадия и забрани всяко строителство до довеждане докрай на стената “, добави той.

„ Милен Ненчев не е бил задължен да прави това, само че е защитил публичния интерес. Сега сме в тази обстановка, при която стената е приключена. Направена е по- “творчески “ метод с кафези, които могат да станат за вътрешни пространства. Реално обаче тази стена действа “, разяснява Валери Симеонов. 

Според него специалистите от Националният действен щаб са герои, тъй като избавиха нацията от ковид. Това са ангелите-пазители на българския народ, акцентира той.

Лидерът на НФСБ отговори и на обвиняванията в лобизъм по отношението на текстовете, които НФСБ предлага за промени в Закона за хазарта, като напомни, че сходни упреци е получавал и когато се разгласи против шума в Слънчев бряг, и против олигарси. 

„ Някакви странни асоциации, които не знам дали ги има в действителност, пишат писма на медии. Нормално е да се пробват да си пазят ползите. Обвиненията им обаче няма по какъв начин да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечий ползи, те упрекват в лобизъм, в пристрастност и в персонални ползи. Точно по този начин беше и когато започнах своята борба против шума “, съобщи Симеонов. 

„ И тогава ме упрекнаха, че се пробвам да затворя огромните нощни заведения по плажа на Слънчев бряг в полза на някои други неразбираемо какви субекти. Какво демонстрираха обстоятелствата след две години – няма такова нещо, неистина!? Същите бяха обвиняванията, когато започнах борбата с Васил Божков през 2018 година Във втория стадий, когато тя завърши сполучливо, бях упрекнат, че надали не разтребвам пътя за други огромни олигарси, които да вземат този бизнес. Цитираха се имената на Делян Пеевски и на Домусчиеви. Има ли такова нещо? Фактите демонстрират, че няма “, акцентира той.

„ Имаше и други сходни изказвания, само че нищо не е потвърдено, тъй като няма никакъв лобизъм. Не мога да си разреша на тези години с моята биография даже да си помисля за това “, показа депутатът. 

„ Това държавно управление най-накрая стартира предстоящата от всички български жители битка против олигархията. Нормално е Валентин Златев да е идващия, който ще е във фокуса на прожекторите “, добави той.

„ В случая с
хазарта, с компаниите на Васил Божков, с тези хубавци, които пишат пространни изложби до медиите, става въпрос за огромни финансови ползи “, разясни патриотът. 

„ В Италия ситуацията е същото. Мафията гръмна през 70-те години един прокурор, който беше против ползите им. Така е в целия свят. Хората се подлагат на напън и на закани “, добави той.

„ В момента Божков е забавен, тъй като неговата персона и дейности се преекспонират от една телевизия. Неговото държание мога да сравня с това на едно невъзпитано хулиганче, което е набарало отнякъде спрей с багра и пръска минувачите към себе си “, разяснява Валери Симеонов. 

„ Не мога да приема съществено човек с 18 обвинявания за проведена незаконна група, за ощетяване на бюджета за стотици милиони левове, за закани за убийства, изнасилвания и други Как той не сподели нищо за тези обвинявания. Защо не се опита да се отбрани? Той приказва всевъзможни други нелепости “, съобщи депутатът. 

„ За вас обикновено ли е държанието на човек с 18 обвинявания да не се пази, а да хвърля всевъзможни обвинявания? Той може да каже, че е изнасилвал, тъй като са му плащали жертвите да ги насилва. И на това ли би трябвало да обърнем внимание? “, попита той.

„ През цялото време Божков блъфира. Държи се като хулиганче със спрей в ръка на улицата. И вие казвате „ Я да забележим кого напръска с алена багра и не е ли в нещо отговорен! “. Не е съществено това “, акцентира Валери Симеонов. 

Интервюто приключи със скандал след имитация на водещия Виктор Николаев. Лидерът на патриотите каза, че в политиката не може да се построяват връзки сред партии въз основата на персонални връзки и добави, че решенията в НФСБ се вземат от изпълнителния комитет и от политическия съвет. Симеонов посочи, че не може самичък да каже дали Цветан Цветанов ще получи поддръжка от НФСБ, в случай че направи партия и последва репликата „ А, не можете “. „ Ние не сме тоталитарна партия, това е обидно! “, съобщи Валери Симеонов и се закани да напусне студиото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР