Трябва да знаете, че няма нищо по-висшо и силно и

...
Трябва да знаете, че няма нищо по-висшо и силно и
Коментари Харесай

Според психолозите в Харвард: Родителите, които отглеждат „добри“ деца правят тези пет неща

„ Трябва да знаете, че няма нищо по-висшо и мощно и по-благотворно и положително за живота в бъдещето от куп положителни мемоари, изключително мемоари за детството, за дома. Хората ни приказват доста за образованието, само че един добър заветен спомен, непокътнат от детството, е може би най-хубавото обучение. “ ~  Фьодор Достоевски


Girl in a Boat with Geese, 1889, Berthe Morisot

Времената се менят бързо, а с тях идват и нови провокации, нов набор от привички и връзки, които наподобява са изцяло разнообразни от тези, на които сме привикнали като деца.

Днешното потомство разполага с изцяло нови технологии, които лишават децата от потребността да излязат на открито и да играят, да се социализират и да се забавляват по методите, по които ние го правихме.

Всички тези промени са огромно предизвикателство за родителите, които в случай че питате децата - не са имали щастието да имат достъп до всичко това, което дават модерните технологии.

Предизвикателствата варират, само че най-важното е, че днешните родители отглеждат децата си много по-различно, по тази причина и резултатите от това, са най-голямото предизвикателство, което стои пред тях.

Дали детето ми ще се трансформира в пълностоен човек, човек, който самоуверено върви напред, човек с положителни маниери, който знае по какъв начин да комуникира и да основава връзки с другите свободно и намерено?

Всеки родител си задава тези въпроси: Пропускам ли нещо? Правя ли всичко вярно? Ще успее ли детето ми в живота?

Психолозите от Харвардският университет са си задали същите въпроси и са разкрили няколко фактора, които са от извънредно значение за всяко детство. Ключът към положителното развъждане на дете в тези изменящи се времена, не е толва комплициран, колкото си мислите.

 In the Garden at Maurecourt, 1884, Berthe Morisot 

Ето петте секрети да отгледаш „ положително “ дете, съгласно психолозите на Харвард:

ПРЕКАРВАЙТЕ КАЧЕСТВЕНО ВРЕМЕ С ДЕТЕТО СИ

Не е задоволително да присъствате физически към детето – належащо е да сте с него изцяло. Това значи, че никой преносим компютър или айфон не може да замести връзката, от която детето в действителност се нужде. Като споделяте с детето намерено, слушате деликатно и вършиме нещата, които обича дружно, детето ви освен ще ви обича повече, само че и ще се научи по какъв начин да бъде деликатен и грижлив човек. И ще запомни детството си с хубави прекарвания.

Това е основата на всичко. Детето ви сигурно ще избра, пред всичко друго, да има действителна персона, с която да си приказва и споделя концепциите си и прекарванията си, даже и да не демонстрира това очевидно.

Интересувайте се по какъв начин е минал денят му, слушайте го деликатно и осъждайте алтернативите, пред които се изправя – внимавайте да не натрапвате уроци от вашите персонални прекарвания. Детето има потребност да претърпява нещата през личната си позиция.

Запознайте се с обичаните му неща и ги помолете да ви научи по какъв начин да играете игрите, които харесва – то ще се радват да показа заниманията си с вас.

Четете му брошура преди да заспи или четете дружно денем, когато е в въодушевление за четене. Бъдете с него изцяло и споделяйте страстите му.

 Eugene Manet with his daughter at Bougival, c.1881, Berthe Morisot

НЕКА ДЕТЕТО Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ИМА СИЛЕН РОЛЕВИ МОДЕЛ И МЕНТОР ВЪВ ВАШЕ ЛИЦЕ

Децата учат най-вече от обкръжението си. Това, което вършиме е това, в което ще се трансформира то. Ето за какво би трябвало постоянно да обръщате внимание на маниерите и дейностите си, както и да бъдете подготвен да признаете виновността и грешките си. Покажете на детето си, че за вас е значимо и че сте подготвен да признаете, когато грешите и че сте подготвен да поправите грешките си.

Какъв човек ще стане детето ви зависи от това какъв брой старания влагате да се усъвършенствате самия вие. Бъдете почтен, открит и се грижете за себе си. Детето ще усвои същите привички. Нужно е да дискутирате с детето си тези въпроси.

Признавайте грешките си, изключително грешките във връзка с детето и говорете намерено за тези неща.

Целта е да му покажете положително отношение, примирение и честност. По този метод то ще се почувства доста по-сигурно и самоуверено ще се научи да вижда позитивните страни на нещата, когато се изправи пред проблеми в живота си.

Детето ще ви слуша единствено в случай че спечелите доверието и уважението му. За да постигнете това е нужно да му покажете, че сте човешко създание, което прави неточности като всички останали.

 Children at the Basin, 1886, Berthe Morisot

НАУЧЕТЕ ДЕТЕТО СИ ДА съдебна експертиза ГРИЖИ ЗА ДРУГИТЕ И ДА ОЧАКВА УВАЖЕНИЕ ОТ ОКОЛНИТЕ

Детето ви има потребност да се социализира и да се свърза с другите по здравословен метод. Да се грижи за щастието на другите и да заобикаля себични прояви ще му донесе доста изгоди в бъдещето.

Изключително значимо е да чува от родителите си, че да се грижи за другите е също толкоз значимо, колкото и да се грижи за себе си.

Това значи да научите детето си на главните морални правила. Научете го да постъпва вярно, даже когато е мъчно и бъдете модел за държание в това отношение. Просто е: думите ви постоянно би трябвало да дават отговор на дейностите ви.

Отговорностите и отговорностите са нещо, за което непрекъснато би трябвало да напомняте на децата си. Те се оформят в доста ранна възраст: учебно заведение, другари, обещания. Напомняйте им, че не са сами и че другите имат упования към тях, на които би трябвало да отговорят. Защото могат.

 Young Girl with Doll by Berthe Morisot, 1884

НАУЧЕТЕ ДЕЦАТА НА ПРИЗНАТЕЛНОСТ И БЛАГОДАРНОСТ

Децата, които не са капризни са децата, които признават ролята на другите хора в живота си. Признаването води до благодарност. Благодарността е двупосочна улица. Хората, които са признателни всекидневно са по-щедри, по-състрадателни, по-грижовни и по-лесно простят. Освен това са по-щастливи и по-здрави.

Нека уроците стартират от персоналния ви образец. Показвайте признателност за благите неща, които детето прави за вас, само че внимавайте! Да изразявате тонове признателност за нещата, които са длъжни да правят може да ги разглези! Възложете на децата си действителни рутинни отговорности – такива, които се чака да свършат, без да бъдат възнаграждавани. Това ще ги направи доста по-внимателни и виновни в дейностите им.

НАУЧЕТЕ ГИ ДА ВИЖДАТ „ ОБЩАТА КАРТИНА “

Факт е, че децата са съпричастни единствено към дребния кръг на фамилията и приятелите си. Това е обикновено нещо, само че е значимо да научите децата да стартират да мислят и за хората отвън техния кръг.

Това може да включва новото дете в класа, хората, които работят в учебното заведение им, човек, който не приказва езика им или някой, който живее в далечна страна. Децата би трябвало да знаят, че техните дейности и мисли са значими и в този момент, а след това и в бъдеще, могат да повлияят на цялото общество.

Източник: curiousmindmagazine.com
Картини: Berthe Morisot (1841~1895)

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР