Трябва да се подготвим за прекъсване на доставките на газ,

...
Трябва да се подготвим за прекъсване на доставките на газ,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен с предупреждене, за какво да се готвим

Трябва да се подготвим за спиране на доставките на газ, даже за цялостно прекъсване на доставките от Русия . Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент.

Тя съобщи, че до края на идната седмица ЕК ще показа ексклузивен проект за сигурност на енергийните доставки, който ще помогне за пренасочване на газовите потоци в границите на Европейския (ЕС) към " местата, където те са най-необходими ", съобщи БГНЕС

" Трябва да осигурим европейска взаимност и да защитим единния пазар (на ЕС), както и веригите за доставки на индустрията ", безапелационна бе Фон дер Лайен.

Чешкият министър председател Петър Фиала съобщи пред евродепутатите, че енергийният проект ще отразява солидарността на Европейски Съюз, проявена в разгара на Ковид рецесията.

" Пътят, по който чешкото председателство желае да поеме, е на първо място да работи по общи европейски планове, които да ни освободят от зависимостта ни от Русия ", акцентира той.

Фон дер Лайен и Фиала считат, че преструктурирането на енергийния пазар на Европейски Съюз би трябвало да резервира в основата си удобните за климата политики даже и в миг на висока инфлация и краткосрочни опасности за доставките.

Европейският съюз започва проект на стойност 300 милиарда евро, с цел да се откаже от доставките на съветски изкопаеми горива, а също така влага доста средства за трансформиране на пазара към възобновими източници.

Двамата водачи споделиха, че по време на чешкото председателство на Европейски Съюз ще бъдат подхванати стъпки за следвоенното възобновяване на Украйна. Фон дер Лайен разгласи, че ще свика конференция на високо ниво по този въпрос след септември дружно с Германия като сегашен началник на Г-7.

Украйна съобщи, че разноските за създаване на опустошената от войната страна са минимум 750 милиарда $.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР