Трябва да се обърнем към ядрената енергетика, защото нямаме ресурси.

...
Трябва да се обърнем към ядрената енергетика, защото нямаме ресурси.
Коментари Харесай

Експертът Богомил Манчев: Трябва да се обърнем към ядрената енергетика, защото нямаме ресурси

Трябва да се обърнем към нуклеарната енергетика, тъй като нямаме запаси. Трябва да се построи АЕЦ „ Белене “ и 7, и 8 блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Това сподели енергийният специалист Богомил Манчев пред Българска национална телевизия.

Трябва да се обясни дали, когато има остатък в “Булгаргаз”, не е нормална процедура той да се продава. Не знам за какво се основава подобен огромен звук. Няма опция да ни спрат газта от Русия към този момент, сподели още Манчев по настоящия скандал с продажбата на газ, който се развихри през последния уикенд.

Според Манчев има непремерена стъпка на “Булгаргаз”, тъй като е трябвало да обявява процедурата по продажба. Той сподели, че няма такова нещо като на ниска цена и безценен газ, тъй като се продават по цени на борсата.

По думите му има заведени каузи против НЕК по отношение на продажба на ток на Турция, които са били подбудени от “псевдоексперти”: “Днес има политическо тяло, което взима неверни решения. След 10 години виждаме, че е взело неверни решения и след това кой му търси отговорност?”.
Неговото мнение е, че АЕЦ “Белене” е добър план, който е трябвало да се реализира.

“В момента се случва това, че държавното управление, което даде обещание да махне мораториума, не може да го махне. Енергетиката се употребява като обществен инструмент. Като потискаш избрана цена изпомпваш страната. Ти си направил мораториум на 1/4 от енергетиката”, изясни Манев.
“Трябва да определим енергийно бедните фамилии и на тях дадем количество сила, което страната да покрие”, предложи той.
Манев позволи, че мораториумът няма да падне: “Въпросът е по какъв начин ще паднат цените в магазина. Никак! Малкият бизнес не може да оцелее, в случай че не си усили цената на продукта. “
Той сподели, че общините не могат да се върнат към контролирания пазар, тъй като законът не го разрешава.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР