Трябва да поемем протегнатата ръка на Македония. Това каза патриарх

...
Трябва да поемем протегнатата ръка на Македония. Това каза патриарх
Коментари Харесай

Неофит: Трябва да поемем протегнатата ръка на Македония

Трябва да поемем протегнатата ръка на Македония. Това сподели патриарх Неофит във връзка настояването на Македонската черква Българската да им стане майка, представен от уеб страницата "Фрогнюз ".

Патриархът и синодалните митрополити се събраха на следващо съвещание на зимната сесия, на което разгледаха писмото на Македонската православна черква – Охридска архиепископия /МПЦ-ОА/ от 9 ноември.

В него тя моли да бъде приета като самостоятелна черква, а също по този начин желае Българската православна черква да стане нейна Църква-Майка. Пред Синодалната палата макар студеното време и дъжда голям брой жители се събраха тази заран на безмълвно бдение в поддръжка на настояването Българската патриаршия да бъде Църква-Майка на Македонската архиепископия.

Видни общественици, публицисти, учени, представители на огромни македонски родове като Миладинови и Дрангови, Шапкареви, Пърличеви и Развигорови се оповестиха в поддръжка на настояването на МПЦ. Според тях Българската патриаршия има своите учредения изрично да подчертае историческата истина за произхода на обновената като Македонска православна черква – Охридска архиепископия, както и за нейното екзархийско завещание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР