„Трябва да намерим общо приемливо решение с България, за да

...
„Трябва да намерим общо приемливо решение с България, за да
Коментари Харесай

Бъдещият премиер на С. Македония ще покани Кирил Петков в Скопие, за да намерят решение

„ Трябва да намерим общо задоволително решение с България, с цел да може да отпадне блокадата и Северна Македония най-сетне да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз, които ние заслужаваме доста от дълго време “.

Това е декларирал бъдещият македонски министър председател Димитър Ковачевски по време на срещата с американския дипломат в Скопие Кейт Бърнс. Срещата се състоя единствено няколко часа откакто Ковачески бе утвърден от неговата партия за нов мандатоносител, оповестява БГНЕС.

„ Ние изпълнихме всички условия за започването на договаряния. Ще работим за намиране на решение със прилежаща България, с цел да може да продължим по нашия европейски път. След като бъда определен за министър председател, ще насочва покана до Кирил Петков да посети страната ни. Най-важното за нас е да създадем, дружно с българското държавно управление, проект за премахване на блокадата колкото е допустимо по-скоро, несъмнено, при взаимно задоволително решение. Ние би трябвало да останем ангажирани при тези договаряния и да имаме откровено отношение. Ако и от новото българско държавно управление има същият метод, имам вяра, че е допустимо да намерим компромис за откритите въпроси ", сподели Ковачевски.
Снимка: БГНЕС
Американският дипломат Кейт Бърнс честити избора на Димитър Ковачевски за водач на ръководещия Социалдемократически съюз и акцентира, че „ Съединени американски щати ще останат най-големият стратегически сътрудник на Северна Македония, както при осъществяването на промените, по този начин и в евроиннтеграционните процеси “.

Ковачевски благодари за поддръжката и даде обещание да има " нулева приемливост към корупцията ".

В сряда се чака президентът Стево Пендаровски да връчи мандат за сформиране на новия кабинет на Ковачевски. Според ръководителя на Народното събрание Талат Джафери изборът на новото държавно управление може да стане до 16-17 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР