Трябва да имаме правителство, независимо експертно или програмно. Трябва да

...
Трябва да имаме правителство, независимо експертно или програмно. Трябва да
Коментари Харесай

Стефан Янев поиска правителство след вота, каза как може да стане

Трябва да имаме държавно управление, без значение експертно или програмно. Трябва да се направи изпитание, без значение дали се разделяме на ръководещи и съпротива. Работещо държавно управление с работещ парламент ще изведат България от рецесията. С всички обединения бихме влезнали в диалог, само че обединението се базира на правила и цели. Това разяснява в изявление за НоваНюз Стефан Янев, водач на партия " Български напредък ".

По думите му " Български напредък " не чертае червени линии, тъй като Народното събрание е мястото, където партиите взаимодействат, а не се занимават с идеологическите си разлики. " Хората имат предпочитание за връзка с нас, желаят да имат представители във властта. Отчитам акцията ни като сполучлива, само че като цяло ми се коства, че е вяла. Ние търсим и предлагаме решения. Ще проведем градивни диалози с всички партии за реализация на националните ползи ", съобщи той.
-->
Според него има цели, които могат да сформират кратковременен кабинет. " Нашите цели са в икономическия и обществения бранш - подкрепяне и отплата на бизнеса. В момента е необходимо да се реши въпросът с цената на газа. Компенсации на потребителите предвид на високата цена би трябвало да се провиснал. Кабинетът " Петков " трябваше да вземат " Лукойл " под държавен надзор ", означи водачът на " Български напредък ".

Янев счита, че тръбният потенциал на " Газпром " у нас е максимален. " Форсмажор значи, че би трябвало да се вземат изключителни ограничения. Нямам информация дали е бойкот или някой е взел изключителни ограничения. В момента е комфортно за всичко да се упреква Русия, само че е допустимо да е всеки различен ", счита Янев по тематиката с течовете по " Северен поток``. И добавя, че е рационално референдумите в Украйна да не бъдат приети.

" Безпредметно и непродуктивно е да се приказва за излизане от Европейски Съюз и НАТО, би трябвало да уплътним участията си и да станат по-ползотворни за българските жители ", безапелационен е той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР