Трябва да има уволнения и разследване кражбата от Топлофикация –

...
Трябва да има уволнения и разследване кражбата от Топлофикация –
Коментари Харесай

Искат уволнения и разследване в Топлофикация

„ Трябва да има уволнения и следствие кражбата от „ Топлофикация – София ”. Ние подадохме сигнал за това в прокуратурата, в Министерството на финансите, което е принципал на борсата и самата борса. Това е една нагла кражба на над 2 милиона лв. ”, съобщи пред Нова тв ръководителят на АИКБ Васил Велев. И разясни: „ На 16 юли беше осъществена една договорка – продажба на 50 МВтч за последното тримесечие базов товар на цени, доста по-ниски от пазарните. Занижени са с близо 20 лв. на МВтч ”,

„ Не можем да приемем, че това е от неведение. Това си е нагла кражба. Абсолютно безочливо заграбване на средства за секунди, пред очите на всички. Това е нещо, което не може да се скрие, не може да се замаже, не може да се изясни с непросветеност. Трябва да бъдат уволнени и разследвани отговорните ”, безапелационен бе Велев Според него КЕВР е определила референтна цена за базов товар 90 лв. за целия 1-годишен програмен интервал. Това значи, че през зимата ще е над 100 лв..

Шефът на КТ „ Подкрепа ” Димитър Манолов предложи подписаното сред работодатели, синдикати и изпълнителна власт тристранно съглашение да стане стратегия на държавното управление до края на мандата. „ По него е реализирано единодушие сред представителите на работещите хора в синдикатите, представителите на бизнеса и работодателите и на изпълнителната власт. Има 46 ограничения в това тристранно съглашение, които са по-скоро средносрочни, в сравнение с краткосрочни. Но тъкмо поради това незабавно министрите би трябвало да се захващат тези промени. Те са свързани и със „ зелената договорка ” и с бизнес климата, обществената поддръжка, образованието и с демографските проблеми ”, изясни Велев.

Президентът на КТ „ Подкрепа ” разяснява и антикризисния проект на държавното управление. „ В него се залага на думата обществени, което няма по какъв начин да не ни напряга. В тази обстановка би трябвало да се подходи по-гъвкаво, не трябва да се хвърлят политически заклинания. Но ме е боязън, че няма да бъде тъкмо по този начин ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР