Трябва да бъдат премахнати инвестиционните проекти, довели до осъждане на

...
Трябва да бъдат премахнати инвестиционните проекти, довели до осъждане на
Коментари Харесай

Екокоалицията иска да се спрат проекти, довели до осъждане на България за "Калиакра"

Трябва да бъдат отстранени капиталовите планове, довели до наказание на България за " Калиакра ", а компаниите получили държавна помощ под формата на субсидирани цени да я възстановят. Това е едно от 18-те съответните претенции на екокоалиция " За да остане природа в България ", показани на срещата при премиера Бойко Борисов по проблема.

Сред тях са още придържане към европейските политики за запазване на околната среда и към седемте досегашни решения на Министерски съвет за мрежата Натура 2000.

Еколозите упорстват също Министерството на околната среда и водите да се извини на учените от Българската академия на науките, които са били " оклеветени и нападани поради неточности в връзката, излязла от самото министерство. "

Виновните за създалата се обстановка в Калиакра да понесат отговорността, упорстват от обединението в своя позиция, публикувана след срещата по казуса с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

" Категорично се противопоставяме на опита нарушителите, поради които България е наказана от съда на Европейския съюз, да бъдат прикрити, като проблемите се трансферират от хубавичко глава на болната, " написа в мнението на еколозите.

Според тях с цел да се защитят няколко плана, направени в нарушаване на законодателството, се прави опит да се настрои обществеността против учените от Българска академия на науките, против европейската екологична мрежа Натура 2000 и разпоредбите на Европейски Съюз.

Природозащитниците акцентират, че опазването на природата не пречи на икономическото развиване на Крайморска Добруджа. " Просперитетът на региона се обуславя точно от неповторимите му естествени дадености. "

Държавата би трябвало да потърси правата си и да изиска компенсации от специалисти и чиновници, които не са изпълнили отговорностите си и са изготвили и одобрили отчети за оценка на въздействието върху околната среда, поради които България е наказана от Съда на Европейския съюз, считат още еколозите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР