Truth Social, алтернативата на Twitter, подкрепяна от бившия президент Доналд

...
Truth Social, алтернативата на Twitter, подкрепяна от бившия президент Доналд
Коментари Харесай

Google пусна социалната мрежа на Тръмп в Play Store

Truth Social, алтернативата на Twitter, подкрепяна от някогашния президент Доналд Тръмп, към този момент е налична за евакуиране в Гугъл Play Store откакто месеци наред софтуерния колос отхвърляше да допусне приложението до своя магазин. 

През август Гугъл отхвърли да популяризира Truth Social в своя магазин за приложения като сподели, че на приложението липсва система за управление на типа наличие, което нарушава изискванията на услугата на Гугъл. Не е ясно какво тъкмо се е трансформирало в Truth Social от август насам.

Смяната на позицията на Гугъл демонстрира, че компанията към този момент е уверена, че Truth Social може да следва неговите инструкции. В изказване Гугъл сподели, че приложението на Тръмп ще остане налично, до момента в който съблюдава разпоредбите „ за дейно модериране на генерирано от потребителите наличие и унищожаване на неприемливи изявления, като тези, които подбуждат към принуждение “.

В Truth Social потребителите сформират „ истини “ сходно на " туитове " в Twitter. Платформата е доминирана от десни и консервативни гласове, с възгледи, които могат бързо да преминат в тайна територия.

От месеци приложението е налично за евакуиране на iPhone и други устройства на Apple, само че появяването му на Android е забележителна победа. Операционната система на Гугъл поддържа към 70% от смарт телефоните по света. В Съединени американски щати, където iPhone преобладават, към 44% от устройствата са Android OS.

„ С включването си в Гугъл Play Store, Truth Social към този момент може да бъде наличен от всички устройства в Съединените щати “, сподели Девин Нунес, основен изпълнителен шеф на Trump Media & Technology Group. „ Това е важен крайъгълен камък в нашата задача да възстановим свободата на словото онлайн “, заяви Нунес.

Тръмп и неговите съдружници разпространяваха Truth Social със разбъркан триумф. При стартирането си Truth Social беше едно от най-теглените безвъзмездни приложения в App Store на Apple, само че ползата от този момент понижа.

Проблеми тормозят компанията майка на Truth Social. Digital World Acquisition Corp. се пробва да се слее с компанията за обществени медии на Тръмп, само че продължава да бъде подложена на следствия от регулаторите, които могат изцяло да анулират договорката. Социалната медийна компания на Тръмп се сблъска с още един крах по пътя към листването на борсата. Сливането в този момент е изправено пред краен период 8 декември, с цел да приключи листването си на фондовия пазар. Ако не бъде спазен този период, Digital World може да бъде ликвидирана.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР