Трус в “ оттекна из социалните мрежи, след като двойната

...
Трус в “ оттекна из социалните мрежи, след като двойната
Коментари Харесай

Напрежение: Цонева избра Пазарджик и остави зелените с двама депутати

Трус в “ ” оттекна из обществените мрежи, откакто двойната кандидатка в листите Антоанета Цонева избра да е народен представител от Пазарджик, а не от София. Така тя блокира влизането в Народното събрание на трети народен представител от “Зелено придвижване ”, оплакват се екофенове.

Цонева освободи място в 23-и МИР на бизнесмена Петър Маринов от ДСБ. Ако бе избрала столицата, народен представител щеше да стане планинският лидер Васил Тодев от “Зелено придвижване ”. Той бе четвърти в Пазарджик и събра 305 преференции. а Цонева като лидер - 273 гласа.
Антоанета Цонева: Дали бихме взели участие в държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия? Отговорът е не (ВИДЕО)*
Прогнозите демонстрират, че в този парламент ще има най-малко шест партии, сподели в Студио Actualno Антоанета Цонева, лидер на листата на &bdquo...

С голямо страдание и ясно схващане за следствията се диференцирам от “Демократична България ” и отдръпвам доверието си от една от дребното партийни организации, на които допреди 9 месеца разпореждах очаквания и от която чаках да бъде притежател на нов метод на мислене и деяние, написа Тодев във фейсбук.

За случая алармира общинската съветничка от Пловдив Добромира Костова от “Зелено придвижване ”. От неин туит се разбра, че изминал имейл от “Да, България ” до техния Национален съвет със заповед Цонева да влезе от Пазарджик и “да запуши зеления претендент ”. От Демократична България отхвърлиха да има заповеди в имейла. С него само питали съвета от кое място биха предпочели да влезе Цонева - провеждали онлайн гласоподаване. “Зелената ” Костова обаче е безапелационна, че въпросното послание не дава опция за осведомен избор, написа.

Някои видяха драмата в това, че зелените оповестиха по какъв начин биха дали поддръжка за кабинет без условия. И в случай че имаха 3-ма депутати, това прави болшинство дружно с Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Което съществено би отслабило позициите на другите две сили от обединението - “Да, България ” и ДСБ, в договарянията за постове. “Няма никаква връзка с това ”, безапелационна е пред “24 часа ” Костова. Въпросът съгласно нея е напълно кардинален, тъй като Тодев е с повече преференции от Цонева. " Това, че имаме разлики по съответни проблеми, не значи загърбване на 3 години обща работа и общи дела ", добавя Костова.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР