Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер удари югозападната китайска провинция

...
Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер удари югозападната китайска провинция
Коментари Харесай

Две адски земетресения в Китай. Има жертви

Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер удари югозападната китайска провинция Юнан, заяви Европейската работа за мониторинг на трусове (EMSC), представена от Ройтерс. Според китайска телевизия двама души са починали.

Епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 12 км. То е било последвано от вторични земетресения. Китайската телевизия Си Джи Ти Ен написа в Twitter, че спасителите са разкрили телата на двама починали. Телевизията заяви, че още девет души са били извадени отдолу под парчета на здания. Телевизията цитира локалните управляващи, че пропадането на някои пътища наред със свличания са прекъснали транспортни връзки, само че електричеството, телефонните линии и интернетът към момента работят.

Изданието " Глобъл таймс " написа в Twitter, че е било оповестено изключително състояние от втора степен и вървят избавителни работи в град Дали, с население 134 000 души, намиращ се в провинция Юнан на към 24 км от епицентъра на труса.

По-късно бе обявено, че мощно земетресение с магнитуд 7,4 е раздрусало китайската провинция Цинхай в 2.04 ч. локално време (18.04 ч. по Гринуич), заяви немският Изследователски център за геофизика (GFZ), представен от Ройтерс.

Трусът, чийто магнитуд бе нараснал от предварителната оценка за 7, е бил с епицентър на дълбочина 10 км, заяви Изследователският център. Засега няма данни за ранени и вреди.

Епицентърът на труса е бил на към 523 км югозападно от град Ланчжоу, с население от над 2,6 милиона души.

Цинхай е рядко обитаема провинция, ситуирана в североизточната част на Тибетското плато.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР