Трус разтърси България, а три града не спаха. Земетресение от

...
Трус разтърси България, а три града не спаха. Земетресение от
Коментари Харесай

КОШМАР! Земетресение разтърси България. Жителите на три града не спаха

Трус раздруса България, а три града не спаха. Земетресение от 3,3 по Рихтер е записано нощес в региона на град Маджарово, област Хасково.

По данни на Националния Сеизмологичен Център към НИГГГ-БАН, земетресението е станало в 21:51 часа българско време. Епицентърът му е бил на 230 км от град София.

От Българска академия на науките оповестяват, че земетресението е усетено едва в региона на градовете Маджарово, Кърджали и Хасково.

„ Чу се екот, леглата се разтресоха, само че всичко отмина за секунди. Малко по-късно токът спря. И все още нямаме, освен в Звиница, само че и в близките села-Мост, Миладиново, Бащино “. Това описа кметът на кърджалийското село Звиница Ниязи Вели, представен от 24rodopi.com.

Думите му са във връзка снощното земетресение, което бе усетено в три града – Кърджали, Хасково и Маджарово. БЛИЦ напомня, че епицентърът бе сред Стамболово и кърджалийското село, на 22 км северно от Крумовград, с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер.

„ Много хора от селото ми се обадиха след труса към 21,50 часа. Няма вреди. Една керемида бе паднала от покрива на къщата ми, само че може и да е от мощния вятър “, добави кметът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР