Трудово-производителните кооперации изпълняват съществена обществена функция, убеден е лидерът на

...
Трудово-производителните кооперации изпълняват съществена обществена функция, убеден е лидерът на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Социалното предприемачество трябва да бъде подпомагано и стимулирано

Трудово-производителните кооперации извършват основна социална функционалност, уверен е водачът на столичните социалисти
Кооперативното придвижване в България има построени обичаи в продължение на повече от 130 години. Трудово-производителните кооперации заемат значимо място в икономическия живот на страната, тъй като извършват основна социална функционалност. Социалното предприемачество би трябвало да бъде подпомагано и подтиквано. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов след среща с ръководителя на Националния съюз на трудово-производителните кооперации Божидар Станчев, ръководителя на Градския съюз на трудово-производителните кооперации в столицата доцент д.н. Владислав Лазаров и ръководителя на Контролния съвет Георги Милчев.

Те разговаряха по тематики и проблеми, които се отнасят до кооперациите като детайл на обществената стопанска система.

Според участниците в срещата е извънредно нужен обезпечаването на претовареност и осъществяване на рехабилитация на хората с увреждания. Сред опциите за това е присъединяване в планове, посредством които тази обществена група да има достъп и съответни условия на труд.

„ Обсъдихме опциите за взаимоотношение и съдействие сред нашите организации. Идеята е да изпълним взаимни дейности в областта на обществената политика. Ще предложим на народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ да предизвикват законодателни промени, които да подсигуряват по-добра нормативна база за действието на обществените предприятия. Икономиката с изключение на пазарна би трябвало да бъде и солидарна с уязвимите групи в обществото “, изясни Калоян Паргов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР