Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем

...
Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем
Коментари Харесай

Бил Гейтс посочи решение срещу енергийната бедност и климатичните промени

Трудно е да си представим бъдеще, в което да можем да декарбонизираме енергийната мрежа, в случай че не използваме повече атомна сила. Това разгласи милиардерът Бил Гейтс по време на онлайн събитие на американския Институт за нуклеарна сила (NEI), съобщи IconaIcona Communications, цитирайки уеб страницата на.

По време на събитието, милиардерът насочи предизвестието, че светът е изправен пред следващата историческа световна рецесия поради изменението на климата, която заплашва да бъде опустошителна за Земята, в случай че не действаме в този момент, с цел да понижим нейното въздействие.

Гейтс изясни по какъв начин се е насочил към вложения в атомната промишленост. „ Преди 15 години, дружно с група специалисти, желаех да проуча технологиите, нужни за решение на двойната опасност - от световна енергийна беднотия и изменението на климата. И стана ясно, че главен инструмент против тях е усъвършенстваната атомна мощ ". Тя, по думите му, е единственият източник на сила без въглерод, който имаме и който може да доставя електрическа енергия денонощно, през всеки сезон, съвсем на всички места на Земята. " Ето за какво през 2006 година станах съосновател на компанията TerraPower. И от този момент съм ръководител и най-големият вложител, тъй като имам вяра, че тази работа е от значително значение за решение на изменението на климата и за обезпечаване на чиста, надеждна и налична сила за всички “, сподели Гейтс.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Милиардерът Бил Гейтс съобщи, че нуклеарната сила още веднъж ще с...
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР