Трудно е да се отговори кога може да бъде приет

...
Трудно е да се отговори кога може да бъде приет
Коментари Харесай

Ако новият план за Витоша не може да бъде приет скоро, ще се правят промени по настоящия, обяви Нено Димов

Трудно е да се отговори по кое време може да бъде признат проектът за Витоша, тъй като съществува евентуална опция след преценката дали е нужна екологична оценка, да има правосъдно обжалване. Успоредно с това сме разгледали на среща с кмета на Столична община и с министър Кралев опцията в случай че влезем в тази процедура, да бъде променен настоящият проект за Витоша, с цел да може да позволи планината още веднъж да бъде върната на софиянци - нещо, което те от дълго време заслужават. Така че ние имаме два разновидността и ще забележим кой от двата ще бъде допустимо по-бързият, защото това е развой, който не би трябвало да бъде отлаган повече във времето.

Това съобщи министърът на околната среда Нено Димов от трибуната на Народното събрание по време на днешния парламентарен надзор в отгвор на въпрос от депутати на Българска социалистическа партия за това каква е готовността за създаване, актуализация и приемане на проекта за ръководството на естествен парк " Витоша " от страна на Министерство на околната среда и водите и в какви периоди да се чака.

Последният вид на проекта за ръководство на Витоша е импортиран на 13 юни 2016 година, като преди този момент през февруари и март същата година е връщан за корекции, разясни Нено Димов. От думите му се разбра, че през цялата 2017 година се води преписка сред Дирекция " Природен парк " Витоша " и Министерство на околната среда и водите за установяването на това дали има потребност от екооценка на новия проект, като последната връзка е от декември, когато министерството дава период от два месеца на дирекцията за даване на спомагателна информация.

" Очакваме тази информация да бъде предоставена доникъде на февруари, с цел да продължи процедурата по обмисляне на нуждата от осъществяване на екологична оценка на естествен парк " Витоша ", заключи министърът. В коридорите на Народното събрание пред публицисти добави и, че въз основата на тази информация ще се реши кой от двата разновидността по проектите ще избере ведомството. " Това закъснение през последното десетилетие е прекомерно дълго. Най-сетне съпротивата за това паркът да не може да се развива би трябвало да се преодолее ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР