Трудни мачове от Волейболната лига на нациите във Варна очаква

...
Трудни мачове от Волейболната лига на нациите във Варна очаква
Коментари Харесай

Пранди очаква трудни мачове и във Варна

Трудни мачове от Волейболната лига на нациите във Варна чака треньорът на националния тим на България Силвано Пранди. От петък до неделя България ще играе поредно с Австралия, Япония и Италия, а дуелите са в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта. Селекционерът добави, че най-хубавото на сложните мачове е, че дават опция тимът да израства.
Пранди сподели, че мачът на България с Австралия в петък е тест за националите за понататъшното им показване в шампионата. Предстоящите срещи ще са доста тежки, сподели още експертът. Той уточни, че за тимът и за него е наслаждение да са пред лична аудитория и позната атмосфера. 
" Преди години, когато си потеглих от националния тим, оставих България измежду първите пет тима в света и в този момент задачата ми е да го върна там - разяснява още италианският експерт. 

" Условията във Варна са извънредно положителни, уповавам се да повторим загатна от предходната година от София, когато постигнахме добър резултат против домакините ", разяснява треньорът на Австралия Марк Лебедев. Той добави, че мачовете с останалите кандидати за оставане в лигата - България, Канада и Португалия, са извънредно значими и по тази причина отборът му гледа по-специално на дуела с България. Срещата против домакините е най-важният мач в този шампионат, добави експертът.

Треньорът на Япония Юичи Накагаичи разяснява, че всичко в проекта на тима му е обвързвано с Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Нашата цел от срещите в Лигата на нациите е създаване на тим за Олимпиадата. В отговор на въпрос Накагаичи сподели, че не може каже какъв брой мача ще завоюва тимът му тук, защото тимовете са доста мощни. Той добави, че за Япония най-важното е да направи положително взаимоотношение в тима.

Очаквам забавни мачове, съобщи треньорът на Италия Джанлоренцо Бленджини. Той добави, че тимът му би трябвало да сътвори избрана система на игра и добави, че чака тежки дуели, тъй като всички тимове в шампионата са на високо равнище. Бленджини съобщи още, че пред тима няма сложена цел за брой победи в шампионата във Варна. за нас е значимо да се представим добре, само че сигурно ще е доста мъчно, изключително против България, тъй като домакините са в съвсем цялостен състав, сподели треньорът. България има играчи на международно равнище, само че чакам тежки дуели и против другите противници, заключи Бленджини.
Мачовете във Варна стартират на 14 юни с дуел сред Италия и Япония от 17.00 часа. От 20.40 часа България излиза в първата си среща против Австралия. В събота от 17.00 часа играят Италия и Австралия, а от 20.40 момчетата на Силвано Пранди ще играят против Япония. В последния ден от шампионата от 17.00 часа Австралия играе с Япония, а от 20.40 часа България се изправя против Италия. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР