Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията

...
Трудната бюрократична обстановка и корупцията на различни нива в администрацията
Коментари Харесай

Министър Лорер с ключови новини за бизнеса. Амбицията му.

Трудната бюрократична конюнктура и корупцията на разнообразни равнища в администрацията допускат усложнен режим на вложение в България. Докато не променим регулаторната си рамка, която разрешава да се основава и оперира чист бизнес, който да работи в предвидима среда, това няма да се промени. Смятаме, че през новата година тази нова тактика ще стартира да носи своите плодове. Това сподели пред БНР Даниел Лорер, министър на нововъведенията и растежа. 

Той акцентира, че повишената инвеститорска интензивност ще подтиква и страната да оправя локалните пътища, с цел да могат предприятията да действат по-добре. 

,,Всяка последваща седмица работа на това държавно управление ще прибавя нови неща в новия роман за България. Министерството на нововъведенията и растежа, по-специално Българската организация за вложения ще бъдат острието на копието в този роман по цялостен свят в какво се трансформира България``, добави той. 

Българската банка за развиване ще разгласи на следващия ден нов артикул, който е ориентиран към бранша " Туризъм ". Новият пакет ще бъде предопределен за този усложнен бранш. С банката работим интензивно за основаване на сходни артикули и в бранш на земеделието и в още някои браншове, с което се надяваме да можем да зарадваме българската стопанска система в околните седмици, разкри още Лорер.

,,Създавайки един нов роман за себе си на страна, в която няма корупция и страната спомага на бизнеса вместо да пречи, задачата от 5% е постижима и не би трябвало да гледаме по-далеко от Румъния, с цел да забележим сполучлив образец за това по какъв начин могат да се реализиран даже равнища от 7%, когато цялата администрация работи дружно, с цел да бъде реализирано това``, завърши министърът на нововъведенията и растежа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР