Тротинетките са екологичен транспорт, затова не ги забранихме като в

...
Тротинетките са екологичен транспорт, затова не ги забранихме като в
Коментари Харесай

Спират от разстояние скоростта на тротинетките. Нови мерки

Тротинетките са екологичен превоз, по тази причина не ги забранихме като в Париж. Това разяснява по Нова телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Той изясни по какъв начин ще работят новите правила за електрическите транспортни средства. Според тях тротинетките би трябвало да се движат с най-много 25 км/ч по велоалеите и пътищата и с до 5 км/ч в парковете и по площадите. Последното изискване значи те да се бутат.

Новите правила ще се съблюдават най-лесно от тротинетките чартърен, които в София са 2000 и се отдават от 3 компании. Георгиев изясни, че посредством GPS ще се лимитира автоматизирано скоростта.
-->
Освен това новото решение прецизира къде могат да се оставят персоналните транспортни средства. Гражданите пък ще могат да алармират, в случай че рестриктивните мерки не се съблюдават.

Над 1600 са случаите с електрически тротинетки за година в столицата, подсети Георгиев. Той добави, че те водят до тежки контузии, по тази причина санкциите са до 1000 лв. за всяко нарушаване.

По-сложен е въпросът с частните тротинетки, които също са хиляди. Там няма по какъв начин да се употребява софтуера, по тази причина се разчита на съзнанието на притежателите им, както и на санкцията, която е 25 лв. за нарушаване, изясни Георгиев.

Той разяснява, че компаниите за наем на тротинетки първо не са одобрили новите ограничения в София, само че една от тях към този момент е въвела ограничаването. Те към този момент са почнали и по-стриктно да събират изоставените возила, в които човек може да се спъне, изключително в тъмното.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР