Трохи според някои, добри мерки според други - кубинците посрещнаха

...
Трохи според някои, добри мерки според други - кубинците посрещнаха
Коментари Харесай

Кубинците приветстват обявените от властите мерки. . . но искат повече

" Трохи " съгласно някои, " положителни ограничения " съгласно други - кубинците посрещнаха в четвъртък по-скоро положително първите изказвания на държавното управление след историческите демонстрации от 11 юли, само че ги считат за незадоволителни.

Като съществена отстъпка комунистическите управляващи позволиха на кубинците, пътували в чужбина, до края на декември да си носят оттова храна, хигиенични артикули и медикаменти без ограничавания в цената и без да заплащат мита.

Да бъде улеснен вносът на предмети от първа нужда бе едно от настояванията на кубинското население, изправено пред тежък дефицит на артикули, остър от икономическата рецесия в страната - най-тежката от 30 години насам.

По улиците на Хавана, към момента със засилено наличие на служители на реда и военни след вълненията, незапомнени от революцията през 1959 година, виждаме по какъв начин кубинците, подхванали отново всекидневния си живот, леко се отпускат при мисълта, че могат да пазарят в чужбина.

" Наистина се нуждаем в този момент от медикаменти, храни и хигиенични средства, с цел да си оправим ситуацията, а то е много мъчно ", изяснява 32-годишната Дариана Гиверт, която работи в здравния бранш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР