Трите професионални организации на екскурзоводите в България се готвят за

...
Трите професионални организации на екскурзоводите в България се готвят за
Коментари Харесай

Екскурзоводи готвят протести с искане за безвъзмездна помощ

Трите професионални организации на екскурзоводите в България се готвят за митинг до реализиране на решение за даване на безплатна финансова помощ. От началото на пандемията и оповестеното изключително състояние в средата на март те са без работа и приходи. 

В писмо до премиера екскурзоводите се обръщат с гледище за приемане на незабавни ограничения, защото извършените работни срещи с Министерство на туризма и Министерство на труда и обществената политика досега не са дали резултат.

Предложените до момента ограничения в туристическия отрасъл са неприложими, поради спецификата на упражняването на специалността – сезонно, от време на време, като самоосигуряващи се лица или на цивилен контракти, се показва в писмото.

Като самоосигуряващи се лица те имат достъп само до безлихвени заеми от ББР до 4500 лева с 6 месечен гратисен интервал.

Протестите са планувани да се организират редом в София, Варна и Бургас от 1 септември, в случай че и това обръщение остане без съответни резултати за целенасочена финансова поддръжка.

В България съществуват три професионални организации, Съюз на екскурзоводите в България, Асоциация на екскурзоводите в България и ЮСЕ „ В. Райкова “ – Бургас, в които са обединени експерти с разнообразни езици и специалности в културния туризъм.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР