Трите партии от консервативната опозиция в Италия излязоха днес на

...
Трите партии от консервативната опозиция в Италия излязоха днес на
Коментари Харесай

Десни и крайнодесни протестират в Италия срещу политиката за Ковид-19

Трите партии от консервативната съпротива в Италия излязоха през днешния ден на взаимен митинг в Рим против държавните политики за справяне с пандемията от ковид, съобщи ДПА.

Матео Салвини от крайнодясната "Лига " водеше шествието, дружно с Джорджа Мелони от "Италиански братя ", друга крайнодясна партия, и Антонио Таяни от "Напред Италия ".

Стотици хора минаха с транспарант с надпис "Италия не капитулира " през центъра на Рим на националния празник, Деня на републиката.

Тази проява е алегоричен жест, с който да бъдат чути гласовете на жителите, които желаят по-малко администрация, понижаване на налозите с 15 % и същинска правосъдна промяна, сподели Салвини в "Туитър ", представен от Франс прес.

Около 1000 стачкуващи разпънаха италианско знаме по продължение на 500 метра от бул. "Виа дел Корсо ". Организаторите бяха оповестили, че това ще бъде седящ митинг и че участниците ще съблюдават физическа отдалеченост. Но демонстрацията бързо се трансформира в конвой, отпред с тримата политици.

Протестът бе проведен малко след формалните тържества с присъединяване на президента Серджо Матарела.

Матарела постави венец на Олтара на родината, монумент на националното единение край пл. "Венеция ", дружно с премиера Джузепе Конте.

Обикновено на този ден има боен церемониал, само че той бе анулиран поради ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР