Трите медала на първокурсничката Димана Николова, спечелени наскоро на тенис

...
Трите медала на първокурсничката Димана Николова, спечелени наскоро на тенис
Коментари Харесай

Нови три медала красят Стената на славата на Тракийския университет


Трите медала на първокурсничката Димана Николова, извоювани неотдавна на тенис на маса от Националната студентската универсиада в Стара Загора, към този момент красят " Стената на славата " в Медицинския лицей на Тракийския университет.


-->
Те са 1 златен и 2 бронзови и с тях младото момиче е завоювало общо 115 медала в разнообразни национални, балкански и европейски надпревари.

Димана хваща хилката и топчето на 16-ти септември 2010 година, тъкмо един ден след школския звънец в първи клас и не се разделя с обичания спорт към този момент 13 години. Израства в Попово,  тренира във Варна и Пловдив, днес  учи " Медицинска оптика " в Стара Загора.

За отличното показване на Универсиадата Димана беше наградена от Директора на Медицинския лицей проф. Анна Толекова в наличието на младия помощник по физическо образование и спорт Мариян Димчев.



Има закачливо мигане на ориста в избора на спорт и компетентност, тъй като по време на ръководството на Сталин за цели 20 години тенисът на маса е бил неразрешен в тогавашния Съюз на съветските социалистически републики...считало се, че е нездравословен за очите? Преди няколко години диаметърът на топчето бе повишен с 2 мм., с цел да могат феновете да наблюдават играта, другояче при скорост от 160 км. в час и въртене от 9000 оборота в минута, реализирани от най-хубавите спортисти в света, това е невероятно.

" Бързината, ловкостта и най-много предусещането на дейностите на съперника са качества, които ми оказват помощ в живота " - споделя Димана Николова, която продължава да тренира в очакване на нови медали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР