Трима руски олигарси, сред които и милиардерът Роман Абрамович, сезираха

...
Трима руски олигарси, сред които и милиардерът Роман Абрамович, сезираха
Коментари Харесай

Абрамович сезира европравосъдието - да анулира санкциите срещу него

Трима съветски олигарси, измежду които и милиардерът Роман Абрамович, сезираха европейското правораздаване, с цел да бъдат анулирани глобите на Европейски Съюз против тях, признати след съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес.

Освен Абрамович, останалите двама са Пьотр Авен и Михаил Фридман. Те са в черния лист на Европейски Съюз. Европейските наказания съставляват заледяване на активи и възбрана за влизане в Европейски Съюз.

Над 1000 души попадат в черния лист на Европейски Съюз, основан през 2014 година след анексията на Крим от Русия.

Европейски Съюз реши да глоби още съветски олигарси, измежду които милиардера Абрамович, притежател и на британския футболен клуб „ Челси “, през март тази година. Тези ограничения бяха част от четвъртия кръг наказания против Русия поради нахлуването в Украйна.

Абрамович, който се води непосредствен до съветския президент Владимир Путин, към този момент беше глобен от Англия. Това го принуди да спре продажбата на „ Челси “, която беше оповестил. Лондон прави оценка благосъстоянието му на 10,7 милиарда евро.

Освен в „ Челси “, Абрамович има присъединяване и в стоманодобивния колос " Евраз ". Той има акции и в съветската компания „ Норилск никел “, занимаваща се с употреба и преправка на никел и паладий.

Олигархът е един от съперниците на войната в Украйна, като даже се опита да играе ролята на медиатор при договарянията. Съединени американски щати отхвърли да го глоби - по молба на президента на Украйна Володимир Зеленски. В следствие се появиха информации, че е имало опит да бъде натровен - след посещаване в Киев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР