Президентът на САЩ Джо Байдън представи нова имиграционна мярка, с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън представи нова имиграционна мярка, с
Коментари Харесай

Касае хиляди българи в САЩ: Получават мечтан и неочакван подарък

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън показа нова имиграционна мярка, с която ще бъде узаконен престоят на стотици хиляди мигранти без статут в страната.

Това касае и десетки хиляди българи, които са без статут в Съединени американски щати и се тормозят от депортация.

“Ройтерс ” показва, че съгласно новата политика лица без поданство, които са били в страната най-малко 10 години и са женени за американец, ще могат да аплайват за непрекъснато престояване, или по този начин наречената „ зелена карта “, без да напущат Съединени американски щати. Право да получат поданство ще имат и близо 50 000 деца и младежи, ненавършили пълноправие, цитира Българска телеграфна агенция и Фрог.

Предизборният ход на Байдън контрастира с позицията на Доналд Тръмп и републиканците, които разкритикуваха новата мярка. Говорейки на избирателен протест в Уисконсин, Тръмп сподели, че в случай че бъде определен през ноември за президент, новата имиграционна политика ще бъде неотложно анулирана.

 

По време на свое изказване Джо Байдън посочи, че новата мярка ще влезе в действие това лято, само че акцентира, че тя няма да е от изгода за хората, които наскоро са пристигнали в страната. По думите му тя ще помогне на хората, които заплащат налози и способстват за Америка
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР