Южният окръжен военен съд в Ростов-на-Дон осъди четирима души за

...
Южният окръжен военен съд в Ростов-на-Дон осъди четирима души за
Коментари Харесай

Русия наложи тежки присъди за убийството на Захарченко и Моторола

Южният областен боен съд в Ростов-на-Дон осъди четирима души за покушението против някогашния първи началник на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), Александър Захарченко , и за убийството на командира на батальона " Спарта ", Арсен Павлов, прочут под позивната " Моторола " .

Александър Погорелов бе наказан на пожизнен затвор в колония с изключително тежък режим , оповестява " Интерфакс ". Неговите съучастници Артьом Ена, Василий Чурилов и Александър Тимошенко получиха надлежно 17, 13 и 12 години затвор.

при детонация в кафе " Сепар "., че е взел участие в подготовката на гърмежа за убийството на Захарченко, като е работил като сътрудник на украинската работа за сигурност (СБУ).

Арсен Павлов, прочут като " Моторола " , бе погубен на 16 октомври 2016 година в Донецк след гърмеж в асансьорната шахта на неговия жилищен блок.

Александър Захарченко ръководеше самопровъзгласената Донецка национална република (ДНР) от 4 ноември 2014 година до неговата гибел. Той беше основна фигура в спора в Източна Украйна и мощен покровител на отцепването на ДНР от Украйна.

Арсен Павлов ( " Моторола " ) беше пълководец на батальона " Спарта ", един от най-известните сепаратистки командири в спора в Източна Украйна. Участваше интензивно в борбите против украинските сили и беше прочут със своите твърди и безпощадни способи.
 В Украйна задържаха съветски осведомител, вербуван посредством уебсайт за запознанства
В Украйна задържаха съветски осведомител, вербуван посредством уебсайт за запознанства

Снимки, направени от мъжа, са били употребявани за ракетни и дронови офанзиви против Харков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР