Трима от задържаните в Ирландия български моряци са криминално проявени,

...
Трима от задържаните в Ирландия български моряци са криминално проявени,
Коментари Харесай

Трима от задържаните моряци от кораба “Верила“ са криминално проявени

Трима от арестуваните в Ирландия български моряци са престъпно проявени, заяви, базирайки се на информация от Министерство на вътрешните работи.

От вътрешното министерство прецизираха, че регистрациите са им за обири и заличаване на имущество, само че не са осъждани.

Вчера стана ясно, че шести човек от екипажа на кораба " Верила " е задържан при следствие за трафик на кокаин за милиони евро на борда на плавателния съд.

Корабът за насипни товари " Верила " е дошъл в пристанището Фойнс на западния бряг на Ирландия във вторник сутринта. Той е благосъстоятелност наПараходство " Български морски флот " (БМФ)и е регистриран в Малта. По документи корабът е превозвал зърно. Въпреки че в системата за морски трафик е записано, че плавателният съд идва от Монреал, съгласно източници на в. " Джърнъл " има съмнения, че той е поел по заобиколен маршрут към Ирландия.

Преди това полицията арестувапетима мъжена възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години, напомня изданието.Българският вътрешен министър заявина конференция в сряда, че " екипажът е от 17 български жители и един украински ". " Имаме информация, че са арестувани, желае се потвърждаване, че екипажът, който е там, е български ", добави министърът.

Шестият арестуван, за който заяви в. " Джърнъл ", е на 32 години. Към момента всички задържани се намират в сектори на полицията в град Лимерик. Разпоредбата, по която са арестувани, разрешава на полицията да ги разпитва в период не по-дълъг от седем дни, отбелязва изданието.

Ирландският углавен кодекс планува наложителна присъда отнемане от независимост за трафик на опиати, в случай че става въпрос за пратка на стойност над 13 000 евро.

Смята се, че иззетият кокаин е на стойност към 21 млн. евро и тежи 300 кг. Преди да дадат ход на интервенцията, митническите управляващи са подозирали, че на борда на плавателния съд има към един звук опиати, написа още " Джърнъл ". Според източници на ирландския вестник кокаинът евентуално е изпратен към Европа от картел в Южна Америка. Наркотикът е бил опакован в пластмасови бали, към които са били прикрепени избавителни жилетки и Джи Пи Ес устройства, и е бил квалифициран за изхвърляне зад борда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР