Трима души, заподозрени за опита за преврат срещу турския президент

...
Трима души, заподозрени за опита за преврат срещу турския президент
Коментари Харесай

Турското разузнаване: Прибрахме трима пучисти от чужбина за седмица

Трима души, обвинени за опита за прелом против турския президент Реджеп Ердоган от нощта на 15 против 16 юли 2016 година, са били докарани от други страни в югоизточната ни съседка през предходната седмица, съобщи Би Би Си.

Разузнавателната работа на Анкара (МИТ) заяви, че при интервенция в Украйна е бил открит и изведен от някогашната руска република Юсуф Инан. "Той отговаряше за медийната политика на пучистите и създаваше и разпространяваше подправени вести за нашия държавен глава и други управителни политици ", съобщи Разузнавателна служба на Турция. Турското разузнаване добави, че при акция в Азербайджан са били открити и доведени в Турция още двама души. Те са упрекнати в организирането и присъединяване в опита за събаряне на Ердоган.

Разузнавателна служба на Турция не за пръв път организира интервенция отвън територията на страната. През април сътрудници на турското разузнаване арестуваха и изведени от Косово шестима преподаватели в лицей. Операцията стана мотив за замяна на остри реплики сред Анкара и Прищина.

Група военни през 2016 година се пробваха да смъкват Ердоган. Анкара съобщи, че зад кървавите събития стои живеещият в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетуллах Гюлен. Ислямският богослов от своя страна упреква президента на страната в инсцениране на пуч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР