Трима души се завърнаха на Земята успешно след като техният

...
Трима души се завърнаха на Земята успешно след като техният
Коментари Харесай

УСПЕХ! Космическият кораб Союз МС-02 с трима души се завърна на Земята!

Трима души се завърнаха на Земята сполучливо откакто техният транспортен съд “Союз МС-02 ” извърши кацане през днешния ден в 14:20 ч. българско време в Казахстанските степи. На борда на кораба пътуваха съветските космонавти Сергей Рижиков и Андрей Борисенко, както и техният американски сътрудник Шейн Кимброу.

През по-голямата част от времето спускането беше безпоблемно. Не единствено това – феновете имаха опция да го следят в действително време съвсем незабавно след разтварянето на парашута – нещо, което по принцип се случва много рядко, тъй като е мъчно за наземните екипи да локализират незабавно къде тъкмо се намира галактическият транспортен съд в небето, а какво остава да насочат камера. Този път обаче корабът беше видян незабавно след разгръщането на парашута и бяха получени невероятни фрагменти и фотоси.

Единствено кацането беше по-твърдо от предстоящото. Странични ветрове подхванаха парашута и той увлече капсулата, която се прекатурна. Независимо от това тримата галактически пътешественици са в положително положение. След като бяха изведени от капсулата, Сергей Рижиков незабавно изиска да приказва по телефона и подобен му беше обезпечен.

След завръщането на Кимброу, Борисенко и Рижиков, на борда на “Международната галактическа станция ” не престават да живеят трима души – Пеги Уитсън (командир и най-опитната жена-астронавт на САЩ), Олег Новицкий и Тома Песке. Новицкий и Песке ще се завърнат на Земята през юни, до момента в който Уитсън ще остане в космоса до септември.

Същевременно на 20-ти април чакаме излитането на пилотирания транспортен съд “Союз МС-04 ” с съветския космонавт Фьодор Юрчихин и американския му сътрудник Джак Фишер.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР