Трима души са били повлечени и частично затрупани от лавина

...
Трима души са били повлечени и частично затрупани от лавина
Коментари Харесай

Лавина затрупа трима души на Мальовица

Трима души са били повлечени и отчасти затрупани от лавина на Мальовица.

За това заяви ръководителят на Българска асоциация по ски свободен и рисков жанр Момчил Панайотов на страницата наорганизацията във фейсбук.

“Внимание, сериозен риск от лавини! Вчерашното предизвестие се е оказало напълно правилно – доскоро разбрах за лавина с трима повлечени и отчасти затрупани индивида на Мальовица! Remote trigger (задействане от разстояние), което е евентуален симптом и за слаб пласт под снежната дъска! Изложението е изцяло западно, само че със северен съставен елемент! По думите на хора, които са огледали региона “всичко наподобява заредено ”, написа той.

“Сходна лавина е имало и през вчерашния ден, за благополучие без да повлечени хора. Проблемът евентуално го има на доста други места в Рила! Съветът ми е да внимавате доста и да сте консервативни при избора на маршрут идващите дни, изключително поради пръхкавия сняг, който “крие ” заплахата и предстоящото хубаво време! Планината е там, стръмните спускания няма да избягат, апелирам не рискувайте! Благодарим и за шерването на информация! ”, предизвести Момчил Панайотов.

По-късно потребителят Любомир Гаджев заяви в страницата, че тримата затрупани са упели сами да се изровят.



 

Той разгласява и фотоси от мястото на лавината, като уточни, че тя е провокирана от четитрима скиори при пантене нагоре. " Всичките скатове в долината са заредени с едни 25-30 см навявка, която има извънредно неприятна заварка със снега под нея. Бъдете доста деликатни и консервативни в избора на линия ", предизвести Гаджев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР