Трима души, ранени при експлозията на горивен склад в Нагорни

...
Трима души, ранени при експлозията на горивен склад в Нагорни
Коментари Харесай

Спартанът се завърна. Трима ранени в Пирогов

Трима души, ранени при детонацията на горивен склад в Нагорни Карабах, бяха превозени тази нощ с военния аероплан " Спартан ". Той излетя късно вечерта в петък, с цел да реализира избавителната задача.

Машината кацна след среднощ, а в 00,35 ч. пациентите бяха превозени от летище „ София “ с реанимобили на ВМА и ЦСМП – София до УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “, оповестиха от Министерството на здравеопазването.
-->
Инцидентът е станал на 25 септември, а сигналът за помощ от Координационен център за реагиране при изключителни обстановки на Европейската комисия (ERCC) до страните членки е постъпил ден по-късно.

Транспортът на потърпевшите е обезпечен от Военновъздушни сили по искане на Министерството на здравеопазването със аероплан „ Спартан “. Задачата е изпълнена от екипаж от състава на 16 авиобаза „ Враждебна “. Военнотранспортният аероплан излетя в 13.12 ч. в петъка за Ереван, Армения. На борда бе 6-членен медицински екип от  Военномедицинска академия, с началник полк. доктор Мария Георгиева.

Тримата непознати жители са настанени в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия, като за тях е обезпечена високоспециализирана здравна помощ, допълват от Министерство на здравеопазването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР