Tрима български тенисисти получиха уайлд кард от организаторите на турнира

Tрима български тенисисти получиха уайлд кард от организаторите на турнира ...

Гришо пак загърби турнира в София - slava.bg

Tрима български тенисисти получиха уайлд кард от организаторите на турнира Sofia Open. Надпреварата от сериите АТP 250 стартира на 26 септември и ще продължи до 3 октомври. В София ще участват Адриан Андреев, Димитър Кузманов и Александър Лазаров.
В квалификациите ще участват други двама българи - Александър Донски и Симон-Антони Иванов, който преди дни дебютира на ниво АТР с участие в квалификациите в Нур-Султан.
За Кузманов това ще бъде шесто поредно участие в София, като дотук той не е пропускал турнира. Андреев дебютира едва на 15 години през 2017 г., когато получи покана. За него това ще бъде четвърто поредно участие.
Лазаров впечатли в София през 2019 г., когато спечели квалификациите.
На турнира в София ще участват трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста. Това са миналогодишният шампион Яник Синер, Алекс Де Минор (№17) и Гаел Монфис №20.
Тази година отново участие няма да вземе най-добрият български тенисист Григор Димитров. Той спечели титлата през 2017 г. при единственото си участие в София. По същото време Димитров е заявил участие на друг турнир от същите серии АТР 250 - Сан Диего, вместо да дойде да играе в родината си. ...

Източник: slava.bg