Тридневни протестни акции пред парламента организират от КНСБ. Протестиращите ще

...
Тридневни протестни акции пред парламента организират от КНСБ. Протестиращите ще
Коментари Харесай

КНСБ организира тридневен протест пред НС

Тридневни протестни акции пред Народното събрание провеждат от КНСБ. Протестиращите ще показват настояванията си по проектобюджета за тази година.От синдиката пресмятат, че за увеличение на приходите на недофинансираните браншове, измежду които Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, БНР, Селскостопанска академия и други, са нужни към 170 млн. лева за увеличение на приходите.

Под надпис „ За обективни приходи в бюджет 2023 и отбрана на трудовите права на работещите ” от КНСБ и чиновници в редица държавни браншове ще посрещат депутати в сряда, четвъртък и петък. Пред Дарик основният икономист и вицепрезидент на синдикалната организация Любослав Костов изясни, че не целят оставки, а да покажат, че има браншове, в които инфлацията не е обезщетена, работещите са изгубили са покупателна дарба, а в действителност не престават да се трудят.

За недофинансираните браншове са нужни към 170 млн. лева

Костов изясни, че тези 170 млн. лева няма да повлият на проект сметката за тази година, защото и сега дефицитът на касова основа е 2,5%. По думите му финансовата стратегия може да бъде понижена с 500 млн. лева

По думите му липсват стопански или морални причини, с цел да не се финансират обособените браншове.

Протестиращите възнамеряват да проведат среща с депутатите в петък.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР