Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди отстраняването от

...
Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) потвърди отстраняването от
Коментари Харесай

Почерпената следователка Надежда, била полицай в София, си го получи

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) удостовери отстраняването от служба на упрекната в безчинство следователка Надежда Куюмджиева-Тодорова, написа " ".

Магистратите са приели, че Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет е взела вярно и законосъобразно решение, посредством което са предпазени публичният интерес и престижът на правораздаването.

Случаят с Надежда Куюмджиева от следствения отдел на Софийската градска прокуратура е от 21 май тази година. Дамата беше арестувана след разгулен осъществявания пред блок 347 в столичния квартал “Света Троица”.

Късно през нощта съседи повикали полиция поради шумна компания, която се налива с алкохол и е пуснала мощно музика. При идването на униформените следователката се държала надменно, седнала на скамейка и вдигнала демонстративно чаша с водка. Полицаите почнали инспекция на документите, а Куюмджиева ги засипала с обиди.

В един миг дръпнала чиновник на реда за ръката и го блъснала в рамото, при което той опитал да є постави белезници. Тогава мъж от компанията напръскал униформения със спрей и блъснал другия служител на реда в лицето. Всички забъркани в случая незабавно били арестувани и упрекнати за безчинство и опозиция на орган на властта.

Решението за отстраняването на Куюмджиева от служба е по искане на основния прокурор Иван Гешев. То е доказано от Върховен административен съд, само че следователката може да апелира пред петчленен състав.

Името на Куюмджиева се свързва с банкера дезертьор Цветан Василев и един от юристите му - Лазар Карадалиев.

В показанията си пред спецсъда през 2019 година главният очевидец по делото “КТБ” Бисер Лазов показва, че през 2014 година Карадалиев получил от Куюмджиева значима информация за идни дейности по следствието, с помощта на която Василев съумял в точния момент да се скрие зад граница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР