Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави без разглеждане

...
Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави без разглеждане
Коментари Харесай

Съдът спря делото за продажбата на ЧЕЗ на Инерком

Тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на "Инерком България " ЕАД във връзка със договорката за покупка на „ ЧЕЗ “ а. с. в Република България и приключи производството по делото, оповестиха от Съда.

Предмет на административно дело №10391/2018 година беше решение № 805 от 19 юли 2018 година на Комисията за защита на конкуренцията. С него антимонополната комисия не разрешава концентрацията сред предприятията, която ще се реализира посредством придобиване на надзор от страна на "Инерком България " ЕАД върху предприятията от групата на "ЧЕЗ " а. с. в Република България.

Според Върховен административен съд жалбоподателят "Инерком България " ЕАД няма юридически интерес от продължение на производството по обжалване на решението на Комисия за защита на конкуренцията. Това постанова жалбата да бъде оставена без разглеждане, а формираното въз основа на нея правосъдно произвеждане - прекъснато. Причината е, че в това време фирмите "ЧЕЗ " а. с. и "ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс " Б.В. са сключили контракт за продажба с различен покупател - "Еврохолд България " АД.

Определението може да бъде обжалвано с частна тъжба пред петчленен състав на Върховен административен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР