Три заведения на плаж Кабакум-централен“ край Варна извършват незаконна търговска

...
Три заведения на плаж Кабакум-централен“ край Варна извършват незаконна търговска
Коментари Харесай

Ангелкова преброи 3 незаконни капанчета на Кабакум

Три заведения на плаж „ Кабакум-централен “ край Варна правят противозаконна комерсиална активност, за което сме сезирали Община Варна и локалния строителен надзор. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която през днешния ден се включи в инспекциите на място.

Миналата година бе преустановен договорът на някогашния наемател на плажа зараради огромен брой нарушавания. В момента за плажа е определен нов наемател, само че той още не стопанисва линията, защото търгът се апелира от един от участниците.

Така сегашният статут на „ Кабакум-централен “ е на неохраняема линия, а съгласно Ангелкова в този случай е редно там да не се прави никаква комерсиална активност.

От министерството ѝ са сезирали Дирекцията за районен строителен надзор и Община Варна да се подхващат незабавни дейности по срутване на капанчетата или да се спре доставката на ток и вода за тях.

За случая с плаж „ Нестинарка “, на който инспекция на КЗП установи, че концесионерът принуждава летовниците да заплащат наложително  10 лв. за шалте към наема на шезлонг за 36 стотинки, Ангелкова изясни, че в договорите за наем и концесия наложителни са оповестените цени на чадъри и шезлонги, само че няма възбрана стопанинът на плажа да предлага спомагателни плажни такъми.

Изричното изискване обаче е спомагателните такъми да не са наложителни за потребителя. Министерството на туризма е поискало към този момент от концесионера да сложи специфични табелки с цени за спомагателните услуги и информация, че те не са наложителни, акцентира министърът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР