Три важни решения се очаква да вземе днес парламентът Първото

...
Три важни решения се очаква да вземе днес парламентът Първото
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Три важни решения се очаква да вземе днес Народното събрание

Три значими решения се чака да вземе през днешния ден Народното събрание Първото е отнемането на концесията на пристанище " Росенец " от компанията " Лукойл ". Решението влиза в дневния ред на Народно събрание.

След като през вчерашния ден депутатите от комисията по икономическа политика одобриха на първо четене законовите ремонти, целящи прекратяването на концесията за нефтеното пристанище " Росенец " от компанията " Лукойл ", през днешния ден се чака точката да бъде препоръчана за включване в дневния ред.

Още една изключителна точка се чака да гласоподават депутатите. Това е планът на решение, импортиран от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ за задължаване на енергийния министър да организира в границите на 60 дни договаряния с френската компания " Тотал " и австрийската " О Ем Ви " (OMV) за придобиване от страната на до 20 % дял от сдружението, което изследва за петрол и газ блока " Хан Аспарух " в дълбоките води на Черно море.

Друго решение на депутатите ще бъде постройката, в която в този момент се обитава ББР – Българската банка за развиване, на бул. „ Цар Освободител” да бъде предоставена на Конституционния съд.

След това се чака депутатите да продължат работа по приемане на измененията в Закона за отбрана от домашното принуждение.

В програмата е включен и парламентарен надзор, в който първи на въпроси на депутати ще дава отговор финансовият министър Асен Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР