Три срещи в Министерския съвет и един телефонен разговор с

...
Три срещи в Министерския съвет и един телефонен разговор с
Коментари Харесай

След като Пеевски до подкара: Акад. Денков се отчита с 3 срещи и един телефонен разговор с „Лукойл“

Три срещи в Министерския съвет и един телефонен диалог с представители на „ Лукойл “ регистрира министър-председателят Николай Денков в отговори до Делян Пеевски от Движение за права и свободи, сочи информация в уеб страницата на Народното събрание. Информацията до ръководителя на парламентарната група министър председателят изпраща в края на ноември след медийни офанзиви и закани от Пеевски към Денков, че държавното управление не се опълчва на съветската компания.
Първата посочена от Николай Денков среща с представители на „ Лукойл “ е от 5 юли. Присъстващи с изключение на министър-председателя са министърът на финансите Асен Василев; Иван Модев, шеф на политическия кабинет на Денков; Александър Величков, изпълняващ длъжността общоприет шеф на „ Лукойл България “; Евгений Маняхин, ръководител на управителния съвет на рафинерията в Бургас;
Според отговорите на Денков до Пеевски представителите на „ Лукойл “ са декларирали, че „ Лукойл Нефтохим “ може да премине към работа с неруско гориво едвам от началото на 2025 година, което българската страна е определила като недопустимо и е поискала по-кратки периоди.
На следваща среща на 24 юли в Министерския съвет е разискван препоръчан от „ Лукойл Нефтохим Бургас “ скъсен график за отвод от съветско гориво. В обществената информация липсват данни за периодите. Участниците в диалозите са същите като от 5 юли, излиза наяве от информацията на Денков до Пеевски.
Третата среща сред държавното управление и „ Лукойл “ е от 13 септември, гласят отговорите от министър-председателя до Народното събрание. За резултатите от нея още тогава пресслужбата на държавното управление популяризира информация. В отговорите до Пеевски се показва, че срещата е планувана поради поръчката от края на юли на ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи вносът на суровината от Русия да бъде неразрешен месец след приемането на наредбите от Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР