Три срещи на най-високо равнище ще се проведат днес в

...
Три срещи на най-високо равнище ще се проведат днес в
Коментари Харесай

Байдън надъхва съюзниците, три срещи на върха в Брюксел

Три срещи на най-високо ниво ще се проведат през днешния ден в белгийската столица Брюксел - на Европейския съюз, НАТО и Г-7.

Лидерите на страните от Евросъюза ще обсъдят съветската военна експанзия против Украйна, възможни нови наказания против Русия, както и ограничения за преустановяване на съветската енергийна взаимозависимост и преодоляване на високите цени на силата в Европа. Някои от страните, измежду които и България, предложиха и таван на цените и понижаване на акцизите на горивата.

От българска страна в срещата взе участие министър председателят Кирил Петков. На посетители на евролидерите ще бъде американският президент Джо Байдън, а посредством видеоконферентна връзка присъединяване ще вземе и украинският президент Володимир Зеленски.

Президентът Румен Радев ще съставлява страната ни в изключителната среща на върха на водачите на страните от НАТО.

Войната в Украйна, провокациите пред сигурността и стабилността по източния фланг, ограниченията за подсилване на възпиращия и защитителен потенциал на страните от района, военна помощ за Киев, са измежду тематиките във фокуса на вниманието на държавни и държавни ръководители.

Очаква се НАТО да утвърди четири нови батальонни бойни групи в България, Румъния, Унгария и Словакия, и военна помощ за Украйна за справяне с химическа, радиологическа и нуклеарна опасност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР