Три поколения български актьори пресъздават историята в Рая на Данте“

...
Три поколения български актьори пресъздават историята в Рая на Данте“
Коментари Харесай

„Рая на Данте“ на Димитър Радев с премиера на 25-ия София Филм Фест

Три генерации български артисти пресъздават историята в „ Рая на Данте “ (2020) - новия филм на режисьора и сценарист Димитър Радев.

Разказът е за един човек, който търси изгубения смисъл, а функциите са поверени на именитата Гинка Станчева, харизматичния Владимир Пенев и младата Радина Боршош.

От 3 десетилетия 64-годишният Данте (Владо Пенев) работи в печатница и се грижи за болната си майка.
В рамките на една седмица изгубва майка си, а също и работата си. Изправен пред изгубения смисъл на живота след тези житейски обрати, той открива един претекст да продължи да живее – решението да отмъсти за мъчителите на майка си, защото след нейната гибел научава за надълбоко защитавани секрети от предишното.

Данте взема решение да напише книга против нарушителите и ориста го среща с внучката на единия от тях – Рая (Радина Боршош), която е единствено на 18. Дали нейното наличие ще стимулира в допълнение желанието му за възмездие или ще даде на Данте опция за друг избор?

" Данте живее в България, само че се усеща заточеник до края на режима в 1989-а. Това беше значим миг да приказваме за предишното, с изключение на интертекстуалния слой, съществува и един различен, документален слой. " - споделя Радев. " Рая е Беатриче, тя преповтаря ориста на музата на Данте. "
Музиката е основана от Димо Стоянов от група P.I.F., който преди месец си отиде от този свят…
Всичко за „ Рая на Данте “ чуйте в изявлението на Катя Василева с режисьора Димитър Радев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР