Три подвижни избирателни секции ще работят на 14 ноември в

...
Три подвижни избирателни секции ще работят на 14 ноември в
Коментари Харесай

Три подвижни секции ще има в деня на вота във Враца

Три преносими изборни секции ще работят на 14 ноември в община Враца, една такава ще има в община Мездра. Те ще доближат до мъчно преносими лица, които не могат да стигнат до избраните за гласоподаване места. От опцията в община Враца ще се възползват 70 лица, в община Мездра подадените заявки са 11. Най- доста от подадените заявки за гласоподаване с преносима изборна са поданици на Враца, прецизираха от общината. Техният брой е 30. Членовете на трите преносими СИК ще доближат и до лица с увреждания в редица села. Най- доста 15 са те в Косталево.
В деня на вота на територията на община Мездра ще работи единствено една преносима СИК. Тя ще даде опция на 11 заболели поданици да се включат в избора за президент и народни представители. Девет от постъпилите заявки са от лица от Мездра, останалите две от поданици на село Моравица, прецизираха от администрацията.
Избирателите с трайни увреждания, които са пропуснали периода за подаване на заявление за гласоподаване с преносима кутия имат опция да подадат заявление по пример, в период до 8 ноември. Заявлението може да е подписано саморъчно, може да го подаде и упълномощено лице. Документът може да бъде изпратен и по пощата. Има вид заявката да се попълни електронни през интернет страницата на община Мездра.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР