Три пътя пред президента Румен Радев очерта топ математикът и

...
Три пътя пред президента Румен Радев очерта топ математикът и
Коментари Харесай

Константинов каза трите пътя пред Радев

Три пътя пред президента Румен Радев очерта топ математикът и анализатор проф. Михаил Константинов. „ Радев се намеси в работата на правосъдната власт. Трябва или да потвърди, че прокуратурата е мафия, или да си тръгне от поста. Има и трети вид - да почне да се извинява и да споделя, че не е свестен вярно. ”, разяснява проф. Константинов пред Канал 3.

Той позволи, че доста от настояванията на протестиращите са стимулирани и законни, само че не е в този момент моментът за избори, тъй като е мъчно да се провеждат избори в условия на ковид. За да има интернет гласоподаване, би трябвало да бъде изменена конституцията и да се отстрани тайната на вота, тъй като при интернет гласоподаване няма загадка на вота, сподели още проф. Константинов. Оставка в този момент, значи да вършим избори в грипния сезон, добави от своя страна другият посетител в студиото политологът Стойчо Стойчев. Според него несмущаемо може да се изчака до март месец и тогава да се гласоподава за Велико национално заседание, което да промени конституцията. Само един път се е случвало същото Народно заседание да излъчи нов кабинет.

Ахмед Доган остава най-големият престиж в Движение за права и свободи, само че няма да се върне в дейната политиката, счита проф. Константинов. От своя страна Стойчо Стойчев сподели, че ролята на почетния ръководител на Движение за права и свободи е извънредно значима в опазването на етническия мир и възпирането на всевъзможни радикални религиозни течения в България. Стойчев също разяснява президента и митингите, като сподели, че не е неприятно президентът да подлага на критика, само че би трябвало да може да показа и опция. " Най-скандалното е, че той си разреши нападки по отношение на друга самостоятелна власт. Не са това изразните средства. По отношение на държавното управление, може да се изрича както си желае. ", сподели Стойчо Стойчев. Стойчев риторично попита: " Обиските бяха осъществени с позволение на българския съд, тогава и съдът ли е мафиотска организация? "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР