Три неща направиха впечатление на Трети март.1. Младите хора загърбиха

...
Три неща направиха впечатление на Трети март.1. Младите хора загърбиха
Коментари Харесай

Когато българският ястреб стрелне поглед...

Три неща направиха усещане на Трети март.

1. Младите хора загърбиха и лицемерието на жълтите павета, и страха от ковид. Въпреки възбраните развяха флагове на Шипка.

2. След поруганата памет на Левски президентът не се посвени да си качи агитка на Паметника на свободата, която да дюдюка по Караянчева. И отново захапа властта и раздели нацията.

3. Главният прокурор. Обвинител № 1 първо честити националния празник на българите по неповторим метод - с ария за България и за  родоначалника на Гешевия жанр поп Партений, който е вдигнал родолюбците от Пазарджишкия и Разложкия край, с цел да вземат участие в Априлското въстание. След това Гешев изчака да мине политически украсената публична гала по приемането на строя и повдигането на флага, и отиде самичък пред Паметника на незнайния войник в София, с цел да се поклони пред паметта на героичен починалите за Отечеството. Като хилядите българи.

Защо Гешев по този начин блестящо се разграничи от властта? Не съм част от елита и номенклатурата, а от елементарните българи, сподели ден по-късно в изявление за БНР обвинител № 1. Той акцентира, че определението " тримата огромни ", в което всякакви анализатори към този момент го включват дружно с премиера и президента, не го ласкае,

тъй като не е политик

И няма да става подобен. А на въпроса по какъв начин ще разяснява обстоятелството, че го назовават " американски ястреб " ясно съобщи: Аз съм български ястреб, интересуват ме единствено българските национални ползи.

Бг ястребът отчетливо се дистанцира от политиците, с цел да покаже, че рано или късно може да стрелне взор към всеки от тях. Ако е сгафил, несъмнено. Дори към премиера Борисов. От него ще бъдат снети пояснения за така наречен проблем " къщата в Барселона " като е допустимо " да бъде търсена и банкова информация ".

" Това, че си от Вътрешна македонска революционна организация, на ГЕРБ или на " Да, България ", не значи имунитет ", сподели Гешев. И разкри: " В момента няма кой да ми се обади, вярвайте! По едно време ми изпращаха есемеси, само че в този момент стопираха ".

За към 80 дни, откогато постави клетва, Гешев се трансформира от най-търсения в най-избягвания човек в страната. Държавници, предприемачи, политици се кръстят каскетът му да не се обърне към тях. Защото единствено с едно свое деяние, Гешев сподели, че амнистия за пристъпилите закона няма да има. Той дръпна нишката и стартира да разплита най-грижливо защитаваното кълбо от ползи през последните 30 години - приватизацията.

До дни се чака " първата порция " отначало тествани студени досиета - за 100-те приватизирани предприятия, които са били с най-големите активи. Независимо от продажната им цена. Сред тях са " Кремиковци ", " Бобов дол ", " Балкан ", " Полимери " и други ДАНС е изискала информация от всички ведомства, имащи отношение към приватизацията от министерствата на стопанската система и на финансите, през организацията за следприватизационен надзор, до правораздавателните органи. Втората част на инспекцията е да се види кой не си е приключил работата, сподели Гешев. И разясни, че за разлика от предните два опита да се ревизира приватизационния развой, в този момент ще се види правени ли са инспекции на покупко-продажбите, изготвяни ли са обвинителни актове, влизали ли са в съда. Ще установим дали има нарушавания от страна на сътрудници,

стресна и личната си колегия обвинител № 1

" Приватизацията в огромната си част беше престъпен развой. От този престъпен развой получиха активи и пари доста необятен кръг от български жители, които в този момент имат интерес да се запазят нещата каквито са досега ", направи разбора си Гешев. И съобщи: " Надеждата ми е, че при справедлив разбор на целия приватизационен развой ще създадем всичко допустимо да възстановим това възприятие за правдивост в доста по-голям размер, в сравнение с е сега ".

Действията на прокурор № 1 към този момент извадиха и първите очевидци. Хора от предишното проговориха. Премиерът Иван Костов ни забрани да работим по приватизацията, разкри някогашният началник на НСБОП ген. Кирил Радев. Началникът му - тогавашният министър на вътрешните работи Богомил Бонев го извикал в кабинета си и му споделил: „ Премиерът забрани да се работи по случаите на приватизация ”. Въпреки това Радев и хората му разследвали 26 покупко-продажби и ги присъединили в отчет, който по това време по този начин и не видя бял свят, тъй като Командира размаха различен документ - на правилния си ген. Атанас Атанасов, тогава шеф на НСС, през днешния ден началник на партията му " Демократична България ". Въз основа на този отчет Командира уволни 10 министри. Документът бе за политическа кавга, призна ген. Радев и сподели, че Атанасов има грях към хората, които са си отишли поради него и към децата им, които още носят петното на срама.

Радев обаче разкри, че в отчета на НСБОП преди 20 години са били обвинените през днешния ден емблематични предприемачи на прехода Миню Стайков и Ветко Арабаджиев. По това време имахме разработки за контрабандата на захар и алкохол. В тях са днешните герои, които топлят арестите – Ветко Арабаджиев по линия на захарта, Миню Стайков – на спирта, сподели Радев и добави, че

парите отивали при хора с отговорност

Не загатна имена. Но изрази убеденост, че с основен прокурор Иван Гешев нещата този път ще бъдат разплетени до дъно.

За тъмната страна на приватизацията заприказва и различен очевидец на всички процеси по време на прехода - създателят на КТ " Подкрепа " доктор Константин Тренчев. В голямата си част приватизационните покупко-продажби са бандитски. И тази истина би трябвало да се покаже на хората, сподели той. И разкри, че стотици пъти е алармирал прокуратурата по това време за корупция. Първите сигнали е подавал още на Иван Татарчев. Последният бил до Борис Велчев поради „ Кремиковци ”. „ Лупи /б.р. Александър Томов, по прякор Лупи/ беше там шеф, знамение – „ Кремиковци ” затъва, не се дават заплати, хората беснеят ”, сподели доктор Тренчев. И добави: „ Сашо Томов е прелестен човек, той не е за пандиза, той е за мазето на пандиза обаче има прелестен юрист ”.

Че героите на прехода ще извадят и в този момент прелестни юристи, е 100 % ясно. Голямата въпросителна е, ще намерят ли храброст политиците да трансформират давностният период, с цел да има отмъщение по покупко-продажбите, за които прокуратурата потвърди, че в действителност са в графата бандитска приватизация. Прокуратурата ще си свърши работата по настоящия закон, само че и политиците би трябвало да свършат своята. Надявам се да създадат всичко допустимо, с цел да отвържат ръцете на прокуратурата да направи цялостни, цялостни и способени следствия, които да дадат на българските жители правдивост, безапелационен бе прокурор № 1. Защото смисълът на всичко това, което се прави е точно възобновяване на изгубената в прехода правдивост. Когато истината излезе нескрито, даже депутатите да не трансформират конституцията и законът да не въздаде присъда, публичната може да се окаже по-тежка. И да прати отговорните там където им е мястото - на бунището на историята.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР