Три жертви на трафик на хора са били спасени при

...
Три жертви на трафик на хора са били спасени при
Коментари Харесай

Спецакция в барове, спасиха 3 жертви на трафик

Три жертви на трафик на хора са били избавени при спецакция в 16 нощни клуба в София. Операцията е чест от интернационалното следствие в 8 страни - България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова, при което към този момент са задържани няколко души. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг в Съдебната палата.

Двама от избавените са млади момче и момиче, които станали жертва на полова употреба. В част от питейните заведения са открити 250 000 подправени евро, опиати, подправени документи и доста оръжие.

Арестувани са и двама души, единият чужденец. Килограм и половина дизайнерска дрога пък е хваната на границата

В четвъртък стана ясно, че минимум 89 жертви на трафик на хора, измежду които седем деца, са били избавени, а десетки трафиканти са задържани в интервенция на Интерпол против проведени незаконни групировки на Балканите.

Беше образуван действен щаб в централата на " Интерпол " в град Лион, където бяга изпратени представители на разнообразни страни. Операцията беше проведена към битката с трафика на хора на Балканите, противозаконната емиграция, както и за закононарушения по линия на опиати и оръжие, изясни Милева. Тя осведоми, че у нас интервенцията е под надзора на основния прокурор Иван Гешев. В цялата страна бяха осъществени инспекции в голям брой стриптийз питейни заведения, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора за полова употреба, сподели представителят на прокурор № 1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР