Три Грами номинации, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни

...
Три Грами номинации, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни
Коментари Харесай

Оригиналните гласове на мистерията ENIGMA идват и в България

Три Грами номинации, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени документа за продажба на албуми и макар тези зашеметяващи числа, мистериозният план ENIGMA рядко върви на турнета и прави лайв концерти. Tази година, по покана на Fest Team, иконичните ENIGMA идват за първи път и в България! На 23 октомври Зала 1 на НДК ще се трансформира в неизразим, слисващ свят на звуци и облици. 

Завладяващо странствуване из хипнотизиращия свят на музиката отдава респект на един от най-влиятелните и загадъчни музикални планове на нашето време. От началото на 90-те години на предишния век, ENIGMA вълнува публиката по целия свят с неповторимата си комбинация от електронна, ембиънт и уърлд музика. Децата на 90-те безпогрешно разпознават омагьосващите звуци на „ Sadeness ”, “Return to Innocence ”, “Gravity of Love ” и доста други, а в този момент ще могат и да ги чуят онлайн от истинските гласовете на ENIGMA с присъединяване на Andru Donalds, Angel X и Fox Lima, дружно с още от над двадесет песни от албумите „ The Rivers of Belief ”, “MCMXC A.D ”, “Amen ”.
-->
Когато ENIGMA се появява през 1980 година, немският продуцент на плана Michael Cretu, въодушевен да показа безусловно нова форма на артистично изложение с мистични и пробни съставни елементи, поставя началото на нещо, което скоро ще се трансформира един от най-популярните и загадъчни музикални планове. Уникален синтез от музикални стилове, първият албум “MCMXC A.D ” (1990) е повече от успешен и слага началото на поредност произведения и албуми, сливащи типичен и съвременни детайли – от григориански песнопения, етнически псалми, църковни камбани и органи до рап и дъбстеп въздействия.

На 23 октомври Зала 1 на НДК ще посрещне хипнотичните ритми, обилни оркестрации и неземната атмосфера, които са се трансформирали в синоним на звуковите пейзажи на ENIGMA, с цел да разкрие загадъчните персони, които са дали завладяващите си вокали на безконечните композиции на плана.

Спектакълът с истинските гласове ENIGMA, в който мистерията се преплита с мелодията, ще се организира в зала 1 на НДК, с актуализирана стратегия и с още добавени песни.

Събитието във Фейсбук e. Билетите за концерта влизат в продажба през днешния ден и са на цени от 66 до 140 лева в мрежата на и. Информация за всички идни събития на може да намерите на, и в обществените мрежи. 

 

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР