Три години след създаването си комуникационната агенция proof. печели за

...
Коментари Харесай

За трети път агенцията proof. спечели най-много награди в рекламния конкурс IAB Mixx Awards

Три години след основаването си информационната организация proof. печели за трети следващ път най-вече оценки в състезанието IAB Mixx Awards. Той е проведен от българския клон на браншовото съдружие IAB (Interactive Advertising Bureau) и има за цел да отличи най-хубавите цифрови маркетинг решения на пазара.

Агенцията завоюва общо 24 награди. На второ място по брой оценки се класира guts&brainsDDB, следвана от All Channels Group, всяка със надлежно 16 и шест награди. Така класирането в IAB Mixx Awards 2021 наподобява съвсем като миналогодишното издание. Агенциите NEXT-DC и The Smarts пък получиха по четири оценки.
Годишна равносметка
В шестото издание на IAB Mixx Awards бяха подадени рекорден брой поръчки - 184, което е с 40% повече спрямо 2020 година Общо 20 организации, рекламодатели и медии се състезаваха в 20 категории, четири от които нови за състезанието, за да отразяват трендовете на рекламния пазар. Това са " Бранд активизъм ", " COVID-19 ", " Кампания невисок бюджет " и " Дигитални новаторски похвати ". Тази година златни награди бяха раздадени във всяка от 20-те категории.

Не е изненада, че огромните спечелили в тазгодишното издание са точно организациите, които имаха и най-вече поръчки, стигнали до финала. Това са proof. с общо 28, guts&brainsDDB с 22 и All Channels Group с 9. Най-много поръчки бяха подадени в категориите " Най-добра акция за повишение познаваемостта за марката " " Най-ангажираща акция ", " Най-добра видео акция " и " Инфлуенсър маркетинг акция ".
Оценявани от чужденци
Освен увеличението в броя на категориите, най-голямата смяна в тазгодишното издание на IAB Mixx Awards е журито. За първи път поръчките се оценяваха от 10 интернационалните маркетинг експерти, с насъбран професионален опит в разнообразни награждавани организации в Европа.

Въпросът за интернационалното жури е поставян неведнъж за разнообразни информационни състезания в страната. IAB Mixx Awards е втората конкуренция, която приспособява този модел, въведен в доста фестивали по света. Притесненията на някои представители на информационния отрасъл у нас са, че интернационалните жури не би могло да вникне в локалните спецификите на поръчките. Защитниците на концепцията пък считат, че интернационално жури подсигурява повече обективност и външен взор над пазара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР